"Türkiye'ye dönmek istemiyorum."

29.04.2020 - 17:33 | Son Güncellenme: 29.04.2020 - 17:43

"Türkiye'ye dönmek istemiyorum."

Umut Meraş ile birlikte Fransa Ligue 2 ekibi Le Havre'da forma giyen Ertuğrul Ersoy, Fransa'da liglerin iptal edilmesini değerlendirdi. 23 yaşındaki savunma oyuncusu maaş indirimi ve kariyeri hakkında da görüş bildirdi.

NTV'nin konuğu olan Ertuğrul Ersoy Fransa'da liglerin iptal edilmesiyle ilgili olarak, "Böyle bir kararı beklemiyorduk. 5-6 gün önce hocamız Le Guen bizi aradı ve "11 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı son bulacak, 12 Mayıs'tan sonra sizi kademeli olarak ülkeye döndürmeyi planlıyoruz. Ülkede futbol oynanmayacak diye bir şey yok. Böyle bir karar çıkmadı, oynanacağa yakın ilerliyor her şey." demişti. Biz de hazırlığımızı yapıyorduk. Çıkan karar bizlerde şok etkisi yarattı. Düzelme eğilimi gördüğümüz için liglerrin iptal edeileceğini hiç tahmin etmiyordum." dedi.

Kulübün maaşlarını ödediğini ancak sıkıntılar olabileceğini vurgulayan genç savunma oyuncusu, fedakarlık yapmaya hazır olduğunu da söyleyerek, "Biz geçen ay maaşlarımızı aldık. Nisan ayı ile ilgili bazı problemler olabileceğini söylemişlerdi. Maaşlarda indirime gidebileceklerini söylediler. Yazın iki ay çalışmadığımızda futbolcu olarak başka bir maaş alıyoruz. "Bu önümüzdeki iki ayı da yaz tatilindeymişsiniz gibi yapabiliriz ve o şekilde değerlendirip farklı maaş verebiliriz" demişlerdi. Kulübüme güvenim sonsuz. Onların bizi mağdur etmeyeceğini biliyoruz. Çok büyük problem olursa ben Ertuğrul Ersoy olarak kulübüme maddi anlamda yardım etmeye hazırım." ifadesini kullandı

Kariyerine Avrupa'da devam edeceğini ve kısa vadede Türkiye'ye dönmeyeceğini belirten 23 yaşındaki Ertuğrul, "Benim Avrupa'ya gitmemdeki amaç sıçrama yapmak. Hedefim bu yıl sonunda sıçrama yapmaktı, 1 yıllık planlama dahilinde gitmiştim. Bu süreç nedeniyle aksama olacak tabii. Kısa vadede ülkeme dönmek istemiyorum. Bir yolculuğa çıktım Avrupa'da, bunu bir yılda sonlandırıp Türkiye'ye gelmek istemiyorum." diye görüş bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler