Türkiye'ye FIFA’dan ceza gelebilir mi? Spor hukukçusundan açıklama...
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Trabzonspor -Fenerbahçe maçından yaşanan olaylardan dolayı FIFA’dan ceza gelebilir mi? Spor hukukçusu Emin Öztürk'ten açıklama geldi

Son 5 Haber

Hamilton’dan iddialı çıkış: “7 kez dünya şampiyonu olmamın bir nedeni var!”

Kocaelispor'dan ayrılan Serdar Dursun'a Süper Lig ekibinden kanca!

Galatasaray'da Rus yıldız gündemi! Sara'nın yerine düşünülen isim

Galatasaray'dan genç yıldız hamlesi! Mert Kömür için ilk temas

A Milli Takım'ın Dünya Kupası'nda kat edeceği mesafe belli oldu
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor - Fenerbahçe ile oynadı. İlk yarı 2-0 önde soyunma odasına giden Fenerbahçe 2. yarıda yediği 2 golle maçta eşitlik sağlandı. 87. dakikada Batshuayi'nin attığı golle 3-2 öne geçen sarı lacivertliler sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.
Maçın bitiş düdüğüyle orta sahada sevinen Fenerbahçeli oyunculara, Trabzonsporlu taraftalar sahaya inerek fiziksel saldırada bulundu. Yaşanan arbede sonrasında istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Yaşanan olay sonrası Türkiye'nin FIFA'dan ceza alıp almayacağı merak ediliyor. CNN Türk'te spor hukukçusu Emin Öztürk'ten değerlendirme geldi.
"FIFA'nın bize müdahele yetkisi yok"
Ağır bir ceza verilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, FIFA'nın da bir müdahalede bulunmasının söz konusu olmadığını ifade etti. Öztürk, "13 yılda bir arpa yolu kadar yol yürüyemediler. Öyle hafif ceza ve yaptırımlarla geciştirdiler ki durumu... Son 1-1.1.5 yıldır Türk futbolunda kaos var. FIFA başkanı da açıklama yaptı. FIFA'nın bize müdahele yetkisi yok. Kendi organizasyonuna yapar. Ama dikkate alınması gereken bir açıklama." dedi.
"Türkiye artık spor şiddetinin olduğu yer olduk"
Çok kötü görüntülere şahit olduklarını dile getiren Öztürk, "3 ay içinde hakeme ve futbolculara saldırı var. Türkiye artık spor şiddetinin olduğu yer olduk. Bu görüntüler açıklanabilir ve silinebilir görüntüler değil." dedi.
FIFA Başkanı Infantino'dan da Trabzonspor - Fenerbahçe açıklaması geldi
Öte yandan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananlar dünya basınında büyük yanku bulurken, FIFA Başkanı Infantino'dan açıklama geldi.
Infantino, "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bunların saha içinde ya da dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim - futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır. İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon'da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.