Gonzalo Higuain kariyerini ağlayarak bitirdi! /MLS haberleri

Cüneyt Muharremoğlu
18.10.2022 - 13:09 | Son Güncellenme: 18.10.2022 - 13:15

Real Madrid, Milan, Juventus, Napoli ve Chelsea gibi dev kulüplerin formasını giyen Gonzalo Higuain, Inter Miami formasıya 34 yaşında futbola veda etti.

Gonzalo Higuain kariyerini ağlayarak bitirdi! /MLS haberleri

AJANSSPOR DIŞ HABER

Dünya futbolundan bir yıldız daha aktif futbol hayatına nokta koydu. Real Madrid, Milan, Juventus, Napoli, Chelsea gibi dünya devlerinin forması giyen Gonzalo Higuain, Inter Miami'nin  3-0 yenildiği New York City maçıyla aktif futbolculuk kariyerini tamamladı.  Oyuncunun ismi daha önce başta Beşiktaş olmak üzere Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılmıştı. 

 

MLS'te play-off zamanı

Amerikan Futbol Ligi'nde (MLS) play-off mücadeleri devam ediyor. 1. tur maçında Inter Miami, New York City ile karşılaştı. New York takımının 3-0'lık galibiyetiyle maçın ardından Inter Miami elenerek sezonu kapattı. 

İlgini Çekebilir
Gonzalo Higuain'den MLS itirafı
Habere Git

Gonzalo Higuain ofsayta takıldı

Sezon sonunda aktif futbolculuk hayatını tamamlayacağını açıklayan Higuain'in büyük çabası da sonuçsuz kaldı. Arjantinli yıldız,  normal sezonun son altı maçında yedi gol atarak Inter Miami'nin playoff'a kalmasında başrol oynadı. Higuain'in play-off maçında New York City'ye attığı gol ise ofsayta takıldı. 

Higuain'in gözyaşları: Rüya bitti yeni bir hayat başlıyor

34 yaşındaki futbolcu maçın bitmesinin ardından büyük üzüntü yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Higuain, maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "17,5 yıl.. Son düdük geldiğinde en çok sevdiğim şeyin bittiğini hissettim. Hayatımın yarısı, kariyerim... Tüm kariyerimden görüntüler aklıma geldi. Yaşadıklarım, çalıştıklarım, feda ettiklerim... Bugün çok mutlu ayrılıyorum. En önemli şey bu. Rüya bitti ve yeni bir hayat başlıyor."

"En önemlisi iyi bir insan olmak"

Arjantinli futbolcu, ABD'de sahada yaşadıklakları kadar kurduğu ilişkilerin de önemli olduğunu söyledi. Higuain, "Sahip olduğunuz kariyer, kupalar ne kadar değerli olursa olsun en önemli şey iyi bir insan olmak.  Oynadığım her takımda iyi izler bırakmaya çalıştım. Eski takım arkadaşlarımın benim için iyi bir insan demesi en çok övündüğüm şey. Oynadığım takımların beni takdir etmesi bana en büyük hatıra" dedi. 

İlgini Çekebilir
Higuain için flaş açıklama: “Takıntılı!”
Habere Git

Phil Neville: Gurur duymalı

Inter Miami Teknik Direktörü Phil Neville, Higuain hakkındaki soruyu şöyle yanıtladı: "Başlangıçta formu iyi değilken çok eleştiri aldı. Gerçekten zor anlar yaşadı. Ona takım arkadaşlarını kucaklayarak ve takımı taşıyarak futbolu bırakması gerektiğini söyledim. Attığı goller, getirdiği mutlulukla tam olarak beklediğimiz gibi kariyerini noktaladı. Büyük gurur duymalı." 

Gonzalo Higuain kimdir?

34 yaşındaki Arjantinli Gonzalo Higuain, River Plate, Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan ve Chelsea dünya devi kulüplerde forma giydi. 2020 yılından Inter Miami'ye imza atan Higuain kariyeri boyunca 710 maçta forma giydi. 335 gol atarken 113 asist yaptı.

Adı Beşiktaş'la anıldı

Arjantinli Higuain'in ismi sık sık Türk kulüpleriyle anıldı. Özellikle 2016-17 sezonunda o dönem Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Beşiktaş'ın Higuain'i transfer etmek istediğine dair bir haber Hürriyet gazetesinde yer almıştı. Ancak oyuncu 90 milyon Euro bonservis bedeliyle Napoli'den Juventus'a gitti. Arjantinli oyuncunun ismi zaman zaman Fenerbahçe ve Galatasaray ile de anıldı. 

Senin için hazırladığımız haberler