Cihan Çanak, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı | Cihan Çanak kimdir?

İsa Kethüda
31.08.2023 - 18:49 | Son Güncellenme: 31.08.2023 - 19:36

Belçika Ligi'nde Standard Liege forması giyen on numara oyuncusu Cihan Çanak, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı. Peki Cihan Çanak kimdir?

Cihan Çanak, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı | Cihan Çanak kimdir?

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Belçika Jupiler Pro Ligi ekiplerinden Standard Liege forması giyen Cihan Çanak'ın milli takım tercihi belli oldu.

Cihan Çanak'ın tercihi Türkiye oldu

Gazeteci Kevin Sauvage'nin haberine göre; 18 yaşındaki Belçika doğumlu on numaralı oyuncu, Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullandı.

Cian Çanak: "Türkiye Milli Takımı'nı temsil etme kararı aldım"

Sauvage, Cihan Çanak'ın Türkiye ile Belçika arasında bir seçim yapması gerektiğini ve bu seçimi de Türkiye'den yana kullandığını açıkladı. 

Sosyal medya hesabından da bir açıklama yapan Çanak, "Türkiye Milli Takımı'nı temsil etme kararı aldım. Benim içi,n verilmesi kolay bir karar değildi ama sonunda kalbimin sesini dinlemeye karar verdim. Bildiğiniz gibi köklerim Türk, Türkiye benim için özel bir ülke ve anne-babamın, atalarımın ülkesini temsil edebildiğim için büyük gurur duyuyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Modric'in kızı, Arda'nın yeni eğitmeni oldu!
Habere Git

Türkiye U14 Milli Takımı'nda yetersiz bulunmuştu

2022 yılında Türkiye Milli Takımı ile ilgili bir açıklama yapan Cihan Çanak, zamanında Türkiye U14 Milli Takımı kampına katıldığını yedi günlük kamp süreci sonunda “fiziğin yetersiz” denilerek kamptan gönderildiğini söylemişti.

"Ben Türk'üm. Türkiye sonuçta benim memleketim"

Çanak, "Standard Liege’de A takıma çıkasıya kadar buraya gelip bizimle ilgilenen olmadı. Ben Türk'üm. Türkiye sonuçta benim memleketim. Milli takımda oynamak isterim" ifadelerini kullanmıştı.

Cihan Çanak kimdir?

Futbola Standard Liege altyapısında başlayan Cihan Çanak, Belçika Milli Takımı'nın U15, U17, U19, ve U20 formaların ı da giydi. Standard Liege ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılına kadar devam eden 18 yaşındaki oyuncu, çıktığı 41 karşılaşmada 1 gol ve 3 asist kaydetti.

İlgini Çekebilir
Faruk Koca'dan Eryaman Stadı ve Morutan sözleri!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler