TÜRŞAD oyuncuları isyan etti: Yönetim tarafından telefonlarımız açılmıyor

Aleyna Gürgen
22.06.2024 - 10:08 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 10:29

AXA Sigorta Efeler Ligi ekiplerinden TÜRŞAD'ın oyuncuları yeni yaptıkları açıklamada sigortalarının yatırılmadığını ve maaşlarını alamadıklarını belirtti.

TÜRŞAD oyuncuları isyan etti: Yönetim tarafından telefonlarımız açılmıyor

TÜRŞAD, oyuncuları tarafından yapılan bir açıklama ile gündeme geldi. Maaş ve sigorta ödemelerinde sorun yaşadıklarını öne süren oyuncular, yönetimin kendilerine dönüş yapmadığını ve telefonları açmadığını söyledi.

"TÜRŞAD'da oyuncular olarak hakkımızı istiyoruz"

TÜRŞAD oyuncuları yaptıkları açıklamada maaş ve sigorta ödemeleri hakkında şunları söyledi: "Şehit Aileleri Derneği olarak toplumda farkındalık yaratmak ve dikkatleri üzerine çekmek maksadıyla kurulan voleybol takımı TÜRŞAD'da oyuncular olarak hakkımızı istiyoruz. Bütün bir sezonu zorlu yolculuklarda geçirdik, görevimizi en iyi şekilde yerine getirdik ve takımımızı ligde tutmayı başardık. 9 aylık kontratımızdan 4 maaş alacağımız halen içerde ve bu sezon boyunca hiç sigortalarımız yatırılmadı." 

Sakatlanan oyuncu ameliyat masraflarını kendi ödedi

Oyuncular, TÜRŞAD'da hastane masraflarını da kendilerinin karşıladığını vurguladığı açıklamaya şu sözlerle devam etti: "Hastaneye giden tüm sporcular sağlık masraflarını kendi ceplerinden ödemek zorunda bırakıldılar. Ayrıca takım için maç içerisinde sakatlanan arkadaşımız kendi imkanlarıyla ameliyat masraflarını karşıladı ve hiçbir şekilde ilgilenilmedi. Bütün zorluklara rağmen antrenmanlarımızı aksatmadık, maçlarımızda performansımızı sonuna kadar sahaya yansıttık ve alnımzıın teri ile mücadelemizi verdik."

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları ilk kez Milletler Ligi’nde yarı finale kalamadı
Habere Git

"Yönetim tarafından telefonlarımız açılmıyor"

TÜRŞAD oyuncuları açıklamalarında ayrıca kontratlarında imzası olan AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi de dahil olmak üzere kulüple ilgisi olan kimseye ulaşamadıklarını şu sözlerle belirtti: "Kontratlarımızda imzası bulunan AK Parti Bitlis İl Başkanı Sn. Kadir Köstekçi dahil olmak üzere kulübe dair hiç kimseye ulaşamıyoruz ve geri dönüş alamıyoruz. Yönetim tarafından telefonlarımız açılmıyor, mesajlarımıza geri dönülmüyor. Yetkililerden mağduriyetimizin hemen giderilmesi için yardım bekliyoruz. -TÜRŞAD Voleybol Takımı oyuncuları". 

"Kulübümüzün devralınmasını istiyoruz"

TÜRŞAD Spor Kulübü ise 27 Nisan'da takımın resmi Instagram hesabı üzerinden yapılan bir açıklama ile dikkat çekmişti. Açıklamada maddi sorunlar yaşadığı belirtilen kulüp için şunlar söylendi: "Son yıllarda maddi imkansızlıklarla mücadele eden, beklediği desteği de bir türlü bulamayan Türşad Spor Kulübü yönetimimiz, büyük borç yüklerinin altına girip her türlü fedakarlıkla büyük başarılara imza atıp destanlar yazdıktan ve ilimizi en güzel şekilde temsil ettikten sonra kulübün geleceğini ve uzun vadeli başarısını güvence altına almak için zor bir karar almıştır."

TÜRŞAD'ın açıklaması şu ifadelerle devam etti: "Kulübümüzün devamlılığı ve başarılarının devam ettirilebilmesi için;

- Bir şekilde borçlarının ödenmesi/üstlenilmesi ile yeni sürece katkı sunulması 

ya da 

- İlimizden bir kurum, kuruluş ya da firma tarafından kulübümüzün devralınmasını istiyoruz. 

Böylelikle spor tarihinde ilk defa bu aşamaya gelen kulübümüz il dışına çıkmamış olur. Aksi takdirde kulübümüzün isim ve spor kulüp hakkı satışa çıkarılmak zorunda kalacaktır. Bu kararın kulübümüz ve taraftarlarımız için ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ancak, borçların ödenmesinin ne yazık ki başka bir yolu yoktur. Ayrıca bu süreçten sonra Türşad efsanesi en baştan başlayacak ve sporcu yetiştirmeye, yeni hedeflere varmaya devam edecektir. Kulübümüzün yeni sahiplerinin, Sürşad Spor Kulübünün değerlerini ve geleneklerini yaşatacak kişiler olduğuna inanıyoruz. Bu zor süreçte kulübümüzü destekleyen tüm taraftarlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz."

Senin için hazırladığımız haberler