Tuzlaspor'da Philip Gameli Awuku skandalı büyüyor

30.09.2023 - 20:42 | Son Güncellenme: 30.09.2023 - 20:49

Tuzlaspor'un Gana Milli Takımı'na gittiğini ve Türkiye'nin dönüş vizesi vermediğini söylediği Philip Gameli Awuku, Togo Milli Takımı kadrosunda çıktı!

Tuzlaspor'da Philip Gameli Awuku skandalı büyüyor

AJANSSPOR-HABER

1. Lig ekiplerinden Tuzlaspor'da ilginç bir durum yaşanıyor. Kulüp futbolcusu Philip Gameli Awuku'nun milli takım için gittiği Gana'dan Türk vizesi alamadığı için dönemediğini duyurdu. Kulübün yaptığı açıklama sonrası ise tuhaf durumlar ortaya çıktı.

Tuzlaspor tepki gösterdi TFF cevap verdi

Öncelikle Awuku'nun pasaportunun süresi dolduğu için ilk etapta vize alamadığı öğrenildi. Kulübün neden sessiz kaldığını sorduğu TFF kaynaklarından alınan bilgiye göre oyuncu pasaportunu yeniler yenilemez bir gün içinde Türkiye vizesini aldı. Yani milli maçlar için Türkiye'den giden oyuncunun geri dönüşü için vize engeli yok.

Gana Milli Takımı dedi ama kadroda yok!

Awuku'nun şu anda nerede olduğu ve Türkiye'ye neden dönmediği bir muamma. Ancak bir diğer konu da oyuncunun hangi milli takım için Türkiye'den ayrıldığı sorusu! Tuzlaspor, yaptığı açıklamada "Philip Gameli Awuku Gana Milli Takımı'na davet edilmiş fakat milli takım maç arasının ardından Gana Türk Büyükelçiliği tarafından ülkemize geri dönüşüne izin verilmemiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'dan sert hakem açıklaması: "Herkes ayağını denk alsın!"
Habere Git

Awuku Gana'da doğdu ama Togo uyruklu

Açıklamada maddi bir hata yoksa, ortada bir skandal söz konusu olabilir! Çünkü Awuku, Gana Milli Takımı'na değil, Togo Milli Takımı'na gitti! 23 yaşındaki futbolcu Gana'nın başkenti Akra'da doğdu ama Togo uyruklu.

Togo Milli Takım kadrosunda

Awuku, Togo'nun Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Yeşil Burun Adaları ile 10 Eylül'de yaptığı maçın kadrosuna çağrıldı. Togo'nun 3-2 kazandığı maçta Awuku, yedekler arasında yer aldı ama forma şansı bulamadı.

Gana kadrosunda Awuku diye biri yok

Gana ise 7 Eylül'de Orta Afrika ile karşı karşıya geldi. Ve Gana'nın kadrosunda Awuku ismini taşıyan bir futbolcu yok! Tuzlaspor Kulübü, bilgi yanlışlığı mı yaptı, yoksa Awuku mu kulübü yanlış bilgilendirdi?

İlgini Çekebilir
Tuzlaspor isyan etti ama Awuku vizeyi almış!
Habere Git

Ortada garabet bir durum var

Tuzlaspor'un oyuncuya Gana Türk Büyükelçiliği tarafından vize verilmediği bilgisi teyit edilmedi. Bilakis oyuncunu vize aldığı öğrenildi. Ancak Tuzlaspor'un resmi açıklamasında oyuncunun Gana Milli Takımı'ndan davet aldığı söylense de oyuncu Togo Milli Takımı'na gitti. Haliyle ortada garip, açaklınmaya muhtaç bir garabet var!

Senin için hazırladığımız haberler