Tuzlasporlu Awuku'da vize bilmecesi! Kulübe çalım mı attı?

Ali Bozkurt
30.09.2023 - 19:50 | Son Güncellenme: 30.09.2023 - 20:24

Tuzlaspor'un vize verilmediği için 15 gündür Türkiye'ye gelemediğini söylediği Philip Awuku, gerçek başka çıktı. Pasaport süresi dolan oyuncu yeniler yenilemez vizeyi aldı.

Tuzlasporlu Awuku'da vize bilmecesi! Kulübe çalım mı attı?

AJANSSPOR HABER

Tuzlaspor Kulübü'nun Ganalı futbolcusu Philip Gameli Awuku'nun neden Türkiye'ye gelemediği ortaya çıktı. Sorun oyuncunun pasaport süresinden kaynaklandı.

Pasaportunun süresi dolmuş

Elde edilen bilgiye göre Awuku'nun pasaportunun süresi dolduğu için Türkiye'ye giriş için büyükelçilikten gerekli vizeyi alamadı. Ancak futbolcu, pasaportunu yeniledikten hemen sonra bir gün içinde Türkiye vizesini aldı.

Tuzlaspor büyükelçiliği suçladı

Tuzlaspor Kulübü ise sosyal medya üzezerinden yaptığı açıklamada milli takım için ülkesi Gana'ya giden Awuku'nun Türkiye'ye dönüşüne izin verilmediğini ve bu nedenle mağdur olduğunu açıkladı. 

İlgini Çekebilir
Togolu futbolcu rehin kaldı, federasyon sessiz!
Habere Git

TFF sessiz kalmakla itham edildi

Açıklamada, oyuncunun 3 maç kaçırdığına dikkat çekilerek, "Neden vize verilmemiştir, verilmemesinin bir açıklaması var mıdır, mağduriyetimizi büyükelçilik mi karşılaşacak? Telefonlara cevap verilmemiştir. Futbolcumuz 15 gün içerisinde 3 resmi maçta oynayamamıştır. Kulübümüz tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na gerekli bilgi verilmiş olup federasyonumuz neden sessiz kalmıştır?" denildi. 

TFF kaynakları: Vizeyi aldı

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu kaynaklarından aldığımız bilgiye göre konunun federasyon ile bir ilgisi bulunmuyor. Vize sorunu Awuku'nun pasaport süresinin sona ermesi nedeniyle meydana geldi. Diğer yandan oyuncu pasaportunu yeniledikten sonra yaptığı başvuruda vizesini 1 gün içinde aldı. 

Awuku Tuzlaspor'a çalım mı attı?

Bu durumda akıllara "Awuku, kendi kulubünü doğru bilgilendirmedi mi" sorusu geldi. Yani Awuku, Tuzlaspor'a çalım mı attı? 23 yaşındaki Philip Gameli Awuku, 4 maçta forma giydi. Togo asıllı 23 yaşındaki stoper, Gana Milli Takımı'ndan davet aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler