Tuzlaspor'dan TFF'ye başvuru! "Şanlıurfaspor belgede sahtecilik yaptı"

Akın Ungan
31.05.2024 - 17:08 | Son Güncellenme: 31.05.2024 - 17:15

Şanlıurfaspor'un averajla gerisinde kalarak TFF 1. Lig'den düşen Tuzlaspor, TFF'ye başvuruda bulunarak Şanlıurfa'nın belgede sahtecilik yaptığını iddia etti.

Tuzlaspor'dan TFF'ye başvuru! "Şanlıurfaspor belgede sahtecilik yaptı"

AJANSSPOR HABER

Bu sezon beklentilerin altında kalan ve Trendyol 1. Lig'den TFF 2. Lig'e düşen Tuzlaspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kapısını çaldı.

Şanlıurfaspor ile aynı puanda olmasına rağmen gol averajında geride kalarak küme düşen Tuzlaspor, Şanlıurfa'nın belgede sahtecilik yaparak suç işlediğini iddia etti. Tuzlaspor yönetimi, konu hakkında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştüklerini bildirirken, yetkililerin adil karar vereceklerine inandıklarını belirtti.

Tuzlaspor'dan açıklama

"Astor Enerji Şanlıurfaspor Kulübünün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen Ulusal Kulüp Lisans belgesini almak için istenen kriterleri yerine getirmek için evrakta sahtecilik yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait jeneratörü kulübün malıymış gibi gösterdiği, SGK ve diğer ilgili kurumlara sahte belge ibraz ettiği, futbolcuların yerine imza atarak suç işlediği ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulüplere uygulanan Mali kriterlerle ilgili talimatının 48. maddesine aykırı hareket ettiği tarafımızca tespit edilmiştir"

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Jose Mourinho açıklaması!
Habere Git

"Şanlıurfaspor'la puanı eşit olduğu halde gol averajıyla ligden düşen kulübümüz, yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu nezninde gerekli belgelerle beraber girişimlerde bulunmuş olup Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sn. Mehmet Büyükekşi ile konuyla ilgili görüşme gerçekleştirilmiştir"

"Federasyonun ilgili kurullarının sunmuş olduğumuz belgeler ve deliller ışığında hakkaniyetli bir karar vereceğine olan inancımız tamdır"

Senin için hazırladığımız haberler