TVF Başkanı açıkladı: Paris, Eda Erdem'in son olimpiyatları mı olacak?

Aleyna Gürgen
12.07.2024 - 10:55 | Son Güncellenme: 12.07.2024 - 11:05

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ yeni açıklamalarında Filenin Sultanları kaptanı Eda Erdem hakkında konuştu. İşte detaylar...

TVF Başkanı açıkladı: Paris, Eda Erdem'in son olimpiyatları mı olacak?

Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda sahaya çıkacak. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise DHA için yaptığı yeni açıklamalarda Eda Erdem Dündar'ın milli takım serüveninden bahsetti.

Eda Erdem diğer olimpiyatta da yer alabilir

TVF Başkanı Üstündağ, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın tecrübeli kaptanı Eda Erdem Dündar için şunları söyledi: "Eda bu olimpiyata var gücüyle hazırlanıyor. Bu olimpiyatı birlikte yaşayacağız ancak olimpiyatlar 4 yılda bir oluyor. Bu uzun bir süre olabilir fakat Eda’da bu hırs, bu azim varken diğer olimpiyatta da yer alabilir. Çünkü o yaşta hala olimpiyatta olan oyuncular var. Baktığımızda bugün Sırbistan'ın pasörü Maja Ognjenovic yaş olarak Eda’dan da büyük ve yanılmıyorsam 3'üncü veya 4’üncü olimpiyatına gidiyor. Oyuncu havuzumuz geniş, kadromuz genç ve çok iyi. Birbirini aratmayan bir jenerasyon geliyor. Önce bu olimpiyatı düşünüyoruz sonra 2028 Olimpiyatlarını."

"Dünyanın beklentisi yüksek"

Geçen yılki başarıların ardından Filenin Sultanları'ndan bu yıl içinde bir başarı beklentisinin oluştuğunu vurgulayan Mehmet Akif Üstündağ bu konuda şu değerlendirmelerde bulundu: "Paris Olimpiyatları’nda yarışacak olan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan tüm spor kamuoyunun, ülkemizin, Avrupa'nın, dünyanın beklentisi yüksek. Tabii bunlar hep mutluluk verici, gurur verici. Diğer yandan da beklentilerin de yüksek olduğu bir durum söz konusu oldu. Bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutturmak için ben, ekibim, takımım, taraftarlar kısacası tüm paydaşlar çalışma içerisinde."

İlgini Çekebilir
İtalya'nın olimpiyat kadrosunda Alice Degradi şoku!
Habere Git

"Bize hep 100'üncü yıllar nasip oldu"

Açıklamalarında Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yüzüncü yılın olduğunu belirten TVF Başkanı Üstündağ "Biliyorsunuz ki bu sene olimpiyatların da 100'üncü yılı. Geçen sene de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıydı. Dolayısıyla bize hep 100'üncü yıllar nasip oldu. İnşallah bu Paris Olimpiyatları'nda kürsüde yerimizi alırız. Türkiye takım sporlarında, daha hiç kürsüde yer almadı. İnşallah kürsünün de en iyi yerinde yer alırız." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler