EURO 2020 Sonrası Marcus Rashford'a Yapılan Irkçılık Hapis Cezası Aldı

Akın Ungan
30.03.2022 - 20:24 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 20:34

EURO 2020 finalinde İngiltere İtalya'ya kaybedince, Marcus Rashford'a ırkçılık yapılmıştı. Twitter'dan ırkçılık yapan Justin Lee Price hapis cezası aldı.

EURO 2020 Sonrası Marcus Rashford'a Yapılan Irkçılık Hapis Cezası Aldı

EURO 2020 finalinde İtalya'ya penaltılar sonucu kaybeden İngiltere'de Marcus Rashford, beyaz noktadan eli boş dönen isimler arasındaydı. Maçın ardından Manchester United yıldızı sosyal medyadan ağır eleştirilere maruz kalmış, kimi kullanıcılar ise oyuncuya ırkçı saldırıda bulunmuştu.

Irkçılık yapana hapis

Marcus Rashford'a soyal medya platformu Twitter üzerinden ırkçılık yapanlardan biri olan 19 yaşındaki Justin Lee Price, 6 haftalık hapis cezası aldı.

Kullanıcı adını değiştirerek kaçmaya çalıştı

Twitter kullanıcı adını değiştirerek ilk etapta izini kaybettirmeye çalışan Justin Lee Price, tutuklanmasının ardından ilk polis sorgusunda suçu reddetti fakat sonrasında ırkçı paylaşımları yaptığını itiraf etti.

"Bir futbolcuyu ten rengine göre hedef aldı"

Konu hakkında açıklama yapan Savcı Mark Johnson, şunları kaydetti: "Ten rengine göre bir futbolcuyu hedef aldı ve eylemi açıkça ırkçı ve nefret suçuydu. Futbolcuları ırksal olarak istismar edenler, oyunu herkes için mahveder. Umarım bu dava, ırkçılığa müsamaha göstermeyeceğimiz ve suçluların yasaların sonuna kadar yargılanacağı mesajını verir."

Rashford cevap vermişti

Avrupa Şampiyonluğu'nun İtalya'ya kaybedilmesinin ardından ırkçı saldırılara uğrayan Marcus Rashford, Twitter hesabından bu tür paylaşımlarda bulunan kullanıcılara cevap vermişti.

"Kimliğim nedeniyle asla özür dilemeyeceğim"

Yaptığı paylaşımda Rashford, "Bütün takım arkadaşlarımı yüzüstü bırakmış gibi hissettim. Bunun için çok üzgünüm. Maçtaki performansım sonrası bütün gün devam eden eleştirilerle sorunum yok. Penaltı vuruşum yeterince iyi değildi, daha iyisini yapabilirdim, kabul ediyorum. Ama kökenim ve kimliğim nedeniyle asla özür dilemeyeceğim." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler