Tyler Boyd ayrılmaya ikna oldu! Süper Lig ekibiyle görüşmeler başladı...

19.08.2021 - 19:24 | Son Güncellenme: 19.08.2021 - 19:34

Son dakika haberleri... Beşiktaş'ın ABD'li hücumcusu Tyler Boyd, Süper Lig'den Çaykur Rizespor'la dirsek temasında. İşte detaylar...

Tyler Boyd ayrılmaya ikna oldu! Süper Lig ekibiyle görüşmeler başladı...

AJANSSPOR - HABER

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın yeni sezonda kadroda düşünmediği isimlerden Tyler Boyd, takım arayışlarını hızlandırdı. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli kulüplerle görüşen ABD'li futbolcu, son olarak Çaykur Rizespor'da karar kıldı. Braian Samudio'nun vedasından sonra benzer bir hücumcu arayan teknik direktör Bülent Uygun, Boyd'un transferine onay verdi. 

Fikir değiştirdi

Sivasspor'da geçirdiği bir yılın ardından İstanbul'a dönen Tyler Boyd, yeni sezonda Beşiktaş forması giymeyi umuyordu. Sergen Yalçın'ın kadroda düşünmediği oyuncu, yabancı kontenjanı kararından ötürü bir süredir gözden çıkarılmıştı. Alınan son bilgilere göre, Beşiktaş; Tyler Boyd'un kiralık transferi konusunda Çaykur Rizespor'la anlaşmaya vardı. Takımdan ayrılmaya niyeti olmayan Boyd da kulübün kararına saygı gösterdi. Taraflar arasında son pürüzler giderilirse, Boyd kiralık olarak Çaykur Rizespor'un yolunu tutacak. 

Tyler Boyd'un istatistikleri

2019 yılında Portekiz ekibi Guimaraes'ten 2.4 milyon Euro'ya transfer edilen Tyler Boyd, Beşiktaş'la 34 maça çıkıp 4 gol atmış; 1 kez de asist yapmıştı. Önceki sezonu Sivasspor'da geçiren sol kanat, Rıza Çalımbay'dan 15 kez forma şansı bulup 5 kez fileleri havalandırdı. Boyd'un 2023 yılına kadar Beşiktaş'ta kontratı bulunuyor.

Elde var Lens

Yabancı kontenjanı gerçeğinden ötürü, Beşiktaş'ın yeni sezondaki kadrosunda düşünülmeyen bir diğer futbolcu da Jeremain Lens. Bir süredir Fatih Karagümrük'le görüşmelerini sürdüren Lens, önümüzdeki günlerde takımdan ayrılabilir.

Senin için hazırladığımız haberler