Tyler Boyd, ilk kez ABD formasıyla sahada

10.06.2019 - 00:20 | Son Güncellenme: 09.06.2019 - 21:21

Tyler Boyd, ilk kez ABD formasıyla sahada! Spor Toto Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü'nde kiralık olarak oynayan Guimares'li oyuncu Tyler Boyd, ABD milli takımının Venezuela ile oynayacağı hazırlık maçında ilk kez milli formayı giyecek.

Tyler Boyd'un Annesi Amerikalı ve Babası Kiwi'li. Boyd her iki ülkede de büyüdü ve daha önce 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Yeni Zelanda forması giydi.

Boyd, FIFA'nın izniyle geçen ay ABD'ye geçti.

Bir taraftar ABD ile bağlantın nedir sorusuna Boyd, "Annem Amerikalı bene de 10 yaşına kadar orada yaşadım. Sonra 10 yaşından sonra babamın yaşadığı yere Yeni Zelanda'ya gittim." dedi. 

Neden ABD'den yana seçim kullandın? sorusuna Boyd, "Temel olarak her iki ülkeye de sadakatim var. Bir ülke de annem diğer ülke de babam yaşıyor. Her ülkede 10 yıl yaşadım ve annemle babam arasında seçim yapmam istendi. Ama ben zaten Yeni Zelenda'yı temsil etmiştim ve babamı gururlandırmayı  başarmıştım." ifadelerini kullandu.

Boyd, "Şimdi annemin sırası ve bence benim için harika bir fırsat. Çok heyecanlıyım. Annemi gururlandırmak için çok heyecanlıyım. ABD'yi temsil etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler