U19 Futsal Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası yolundaki rakipleri belli oldu

Orhan Gülek
03.11.2022 - 18:39 | Son Güncellenme: 03.11.2022 - 18:44

U19 Futsal Milli Takımı, 7. Grup'ta İtalya ile Çekya'nın yanı sına ön elemelerde İngiltere, Litvanya, Estonya ve Malta'nın yer aldığı gruptan lider çıkacak takımla mücadele edecek

U19 Futsal Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası yolundaki rakipleri belli oldu

AJANSSPOR - HABER

19 Yaş Altı (U19) Futsal Milli Takımı'nın 2023 Avrupa Şampiyonası Ana Eleme Turu'ndaki rakipleri belli oldu.

Gruptan lider çıkacak takımla karşılaşacak

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonucunda milliler, 7.Grup'ta İtalya ile Çekya'nın yanı sıra, ön elemelerde İngiltere, Litvanya, Estonya ve Malta'nın yer aldığı gruptan lider çıkacak takımla karşılaşacak.

Avrupa Futsal Şampiyonası ne zaman başlayacak?

Grupta müsabakalara ev sahipliği yapacak ülke, karşılıklı anlaşmayla belirlenemez ise 18 Kasım'da UEFA tarafından yapılacak kura çekimiyle belli olacak. Maçlar 21-16 Mart 2023'te oynanacak. Ev sahibi Hırvatistan'ın yanı sıra ana eleme turu gruplarını lider bitirecek 7 takım Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

İlgini Çekebilir
UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi biletini İsveç ekibi Örebro SK kaptı
Habere Git

"En kısa sürede ligimizi kuracağız"

TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, kurayla ilgili değerlendirmesinde, "19 Yaş Altı Futsal Milli Takımı'mıza çok önem veriyoruz ve futsalı daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. UEFA sıralamasında 11. sıraya yükselmemiz önemli bir başarı. Gençlerimizin elemeleri geçip Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edeceklerine inanıyorum. Futsal 19 Yaş Altı Ligi için de hazırlıklarımızı yapıyoruz. En kısa sürede ligimizi kuracağız." ifadelerini kullandı.

"Zorlu rakiplerle karşılaşacağız"

Futsal A ve 19 Yaş Altı Milli Takımlar Teknik Direktörü Murat Kaya ise "2018 yılında kurulan 19 Yaş Altı Milli Takımı'mız bizim için çok büyük önem teşkil ediyor. Buradan A takıma yükselen değerli oyuncularımız oldu. Zorlu rakiplerle karşılaşacağız. Amacımız Avrupa Şampiyonası'na katılmak." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler