U20 Dünya Kupası'nda parlayıp dünya futboluna damga vuranlar!

20.05.2017 - 12:12 | Son Güncellenme: 20.05.2017 - 12:12

U20 Dünya Kupası'nda parlayıp dünya futboluna damga vuranlar!

2013'te ülkemizde düzenlenen turnuvada şampiyon Fransa olmuştu. O takımın kaptanlığı yapan ve en iyi oyuncu ödülünün sahibi olan Paul Pogba adını yavaş yavaş dünya sahnesine duyurmaya başlamıştı. 

Şampiyon, en golcü ve en iyi oyuncu. Saviola'dan 4 sene sonra bir başka Arjantinli Lionel Messi U20 Dünya Kupası'na damga vuran isim oldu. O dönem Messi'nin takım arkadaşları arasında Garay, Zabaleta, Gago, Biglia ve Agüero gibi isimler vardı. 

2001'de Arjantin'de düzenlenen turnuvaya Saviola'lı Arjantin damga vurdu. Finalde Gana'yı 3-0'la geçen Güney Amerika ekibinde Saviola attığı 11 golle rekor kırmış ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmişti. 

1997'deki turnuvada Fransa tartışmasız en iyi kadrolardan birini sahipti. Landreau, Sagnol, Gallas, Christanval, Silvestre, Luccin, Henry, Trezeguet ve Anelka'lı Fransa çeyrek finalde Uruguay'a elenmiş kupayı Riquelme, Aimar ve Cambiasso'lu Arjantin kazanmıştı. 

Portekiz'in ev sahipliği yaptığı 1991 U20 Dünya Kupası'nda mutlu sona Portekiz ulaşmıştı. İleride milli takımın iskeletini oluşturacak Luis Figo, Rui Costa, Jorge Costa, Joao Pinto, Abel Xavier gibi isimlerin forma giydiği Portekiz'de Emilio Peixe turnuvanın en iyi futbolcusu seçilmişti. 

Diego Armando Maradona, Arjantin Milli Takımı forması giymeye başlamasından iki sene sonra 1979'daki U20 Dünya Kupası'nda fırtınalar ertirdi. Arjantin'in şampiyon olarak tamamladığı turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen efsane, takımının kaydettiği 20 golde en büyük pay sahiplerinden biriydi. 

2017 FIFA U20 Dünya Kupası bugün Kore Cumhuriyeti'nde başladı. Cüneyt Çakır ve ekibinin de görev aldığı organizasyon geçtiğimiz dönemde birçok yıldızın doğuşuna sahne olmuştu. İşte U20 Dünya Kupası'nda parlayıp futbola damga vuranlar...

Senin için hazırladığımız haberler