Üç büyüklerin divan başkanları bir araya geldi! Örnek buluşma...

18.09.2018 - 13:32 | Son Güncellenme: 18.09.2018 - 16:32

Üç büyüklerin divan başkanları bir araya geldi! Örnek buluşma...

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın divan kurulu başkanları, sarı-lacivertlilerin ev sahipliğinde bir araya geldi. 

Vefa Küçük: "Spor sahalarında rakibiz, müsabakalar bittiğinde kardeşliğimiz bakidir."

İlk olarak sözü Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük bir açılış konuşması yaptı. 

"Davetimize icabet ederek kulübümüzün yemeğine şerefler verdiniz"  diyerek söze başlayan Küçük, "Yanınızda ikişer divan kurulu arkadaşlarınızla aramıza katıldınız. Mutluluğumu ifade ederek sözlerime başlıyorum. Biz ezeli ve ebedi dost ve rakipleriz. Camialarımız kardeştir. Spor sahalarında rakibiz, müsabakalar bittiğinde kardeşliğimiz bakidir. Galatasaray'a bu akşam yapacakları Lokomotiv Moskova maçında başarılar diliyorum. Kalbimiz gönlümüz onlarla beraber. Beşiktaş'ta da yeni seçimler oldu. Fikret Orman'a ve yeni yöneticilere başarılar diliyorum. İnşallah daha sonra tekrar bir araya geliriz. Yemeği birlikte yiyeceğiz. Yanımızda Galatasaray'ın Kalamış Tesisleri var. Eşref Bey'in ikramıyla çay kahve içeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra sözü Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk aldı. Vefa Küçük'e teşekkür eden Yamantürk, "Büyük nezaket gösterdi bizleri topladı. Bizden evvelki başkanlarla da bu toplantıları yapıyorlarmış, gelenek haline getirmişler. Ülkemizin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz varsa kulüplerimiz var. Tek sermayeleri kavga etmek olan insanların getirdiği durumla inşallah dibe vurmuşuzdur. Birbirimizin rakip olduğunu bilip rakip olduğunu unutmadan gelecek nesillere bu beraberliği emanet edebiliriz. Unutmayalım ki bu kulüpler cumhuriyetin devraldığı kulüplerdir. Bunlara gözümüz gibi bakmalıyız. Tabii ki içeride rekabet edeceğiz. Bu akşam Galatasaray'ın oynayacağı maçta Rus takımını tutmayı ben anlayamıyorum. Başkan büyük nezaket gösterdiniz. İnşallah bu devam edecek" diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Eşref Hamamcıoğlu!

"Vefa Küçük'e bu davet için teşekkür ediyorum. Yemekten sonra Galatasaray Tesisleri'ne geçip kahve ikramında bulunacağız. Bu toplantı çok önemli. Ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu zamanlarda böyle inisiyatif alınması herkese örnek olacaktır. Bunu çok önemsiyorum. Hep yapmayı düşünüyorduk."

Öte yandan yemek başlamadan önce Fenerbahçe Asbaşkanı Semih Özsoy da kısa bir açıklamada bulundu: "Hoşgeldiniz, şeref verdiniz. İnşallah sahada ve saha dışında birlik ve beraberliğinmiz devam eder. Bizi umutlandırdı. İnşallah devamı da gelir."

Kulüp başkanları da bir araya gelecek mi?

Öte yandan Beşiktaş Divan Kurulu 2. Başkanı Fethi Hinginar da söz aldı.

Aynı şekilde kulüp başkanlarının da bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Hinginar, "Bu dostluk en güçlü mesaj olarak Türkiye'yi yeniden sporda bir araya getirmeli" dedi. 

Vefa Küçük de bu sözleri "Yüzde milyon katılıyorum" diyerek destekledi.

Semih Özsoy ise, "Bugün Ali başkan da katılacaktı. Ama daha sonra bugün bütün başkanlar bir araya geldi. Yeni gelişmeler için toplandılar. Eminim devamı gelecek" diye konuştu.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler