Uçan balonlara takıldı hayaller: EURO 2020'de yoklar...

14.05.2021 - 13:18 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 14:25

Şenol Güneş, A Milli Takım kadrosunu açıkladı. EURO 2020 kadrosunda bazı futbolcular çeşitli sebeplerle yer almadı. Peki kimler ay-yıldızlı takımda yok? İşte detaylar...

Uçan balonlara takıldı hayaller: EURO 2020'de yoklar...

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 geniş kadrosunda bazı futbolcuları tercih etmedi. Şenol Güneş, kadroya alınmayan futbolcular sebebiyle gelebilecek tepkiler olabileceğini ancak; doğru bildiklerinden şaşmayacaklarını dile getirdi. EURO 2020 öncesi açıklanan geniş kadroda olmayan ve deyim yerindeyse hayalleri uçan balonlara takılan futbolcuları sizler için derledik...

Ersin Destanoğlu (Beşiktaş)

Futbol oynadığı dönemlerde bir kaleci olan Şenol Güneş, 4 ismi milli takım kadrosuna dahil etti. Altay Bayındır, Mert Günok, Gökhan Akkan ve Uğurcan Çakır aday kadroya alındı. Siyah-beyazlı takımın kalecisi Ersin Destanoğlu, EURO 2020 geniş kadrosunda yer almadı. Şenol Güneş daha önce, "Milli Takım kadrosuna şu anda alamadığımız isimlere kapı kapalı değil. Bugün olmaz yarın olur" demişti.

Caner Erkin (Fenerbahçe) - Uğur Çiftçi (Sivasspor) 

Sol bek pozisyonu konusunda Şenol Güneş çeşitli alternatiflerinin olduğunu ve Rıdvan Yılmaz'da karar kıldıklarını söyledi. Güneş, Caner Erkin'den defansif açıdan faydalanamadıklarını söyledi. Uğur Çiftçi'nin kadroya yakın olduğunu düşünse de Güneş, Beşiktaş forması giyen Rıdvan Yılmaz'ı davet ettiklerini ifade etti. 

Nazım Sangare (Fenerbahçe)

Fenerbahçe forması giyen Nazım Sangare, ay-yıldızlı takımda bu dönemde kadroda düşünülmeyen isimlerden biri oldu. 20 maçta 1 gol 1 asist üreten futbolcu, ligde son maçını 25 Nisan'da oynadı. Fenerbahçe'de sağ bekte Gökhan Gönül de verimsiz bir dönem geçirince Ozan Tufan sağ beke çekilmişti. 

Emre Kılınç (Galatasaray)

Galatasaray forması giyen Emre Kılınç, ligde 36 maçta 4 gol 4 asist üretti. 8 Mayıs'ta son olarak Beşiktaş'a karşı asist yapan futbolcu, sarı-kırmızılı takımda son oynadığı şu maça da 11'de başlayamadı. Kılınç yerine Kerem Aktürkoğlu ve Halil Akbunar tercih edildi. 

Emre Akbaba (Galatasaray)

Adaşı Emre Kılınç ile milli takım açısından kaderleri ortak oldu. Galatasaray'da 26 lig maçında 5 gol 2 asist üreten Akbaba, son 6 maçta 3 gol attı. Galatasaray'daki geleceğinin yakın zamanda netleşmesi beklenen futbolcu milli takım açısından üzüntü verici bir haber almış oldu. 

Salih Uçan (Alanyaspor)

Ajansspor Genel Yayın Yönetmeni Kenan Başaran'ın sorduğu soru üzerine Şenol Güneş, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'la transferde anlan Salih Uçan'ın neden kadroda olmadığını açıkladı. Güneş, "Salih Uçan sakat. Bunu biliyorsunuz. Bizim düşündüğümüz çok isim var. Bütün oyunculara kapımız açık. Alındığı zaman kızan olur, sevinen olur. Biz onlara bakmayız. İnandığımız, bildiğimiz yolda gidiyoruz" şeklinde açıkladı.

Alpaslan Öztürk (Göztepe)

Göztepe takımında oynayan Alpaslan Öztürk, EURO 2020 kadrosunda olmayı çok istiyordu. Letonya maçı öncesi milli takıma çağrılınca sevinç çığlıkları atan ve Göztepe'nin paylaştığı görüntüler sonrası ulusal ve uluslararası medyada haber olan Alpaslan da tercih edilmeyen isimler arasında. 

Hakan Arslan (Sivasspor)

Süper Lig'de Sivasspor forması giyen Hakan Arslan da başarılı futboluyla dikkati çekiyor. Sivasspor 18 maçtır yenilmezken, 32 yaşındaki futbolcu milli takımda şans bulamadı. Şenol Güneş, "Hakan Arslan'ı yaşı ve mevkisi sebebiyle almadım. Genç olsa alırdım" dedi. 

Deniz Türüç (Başakşehir) 

Kayserispor'da parlak bir görüntü çizdi, Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertlilerde yıldızı sönen futbolcu, kariyerine Başakşehir'de devam ediyor. Hollanda doğumlu futbolcu 39 maçta 4 gol 2 asist üretti ve Kayserispor günlerini hatırlattı. Kadroya neden alınmadığı sorgulanan Deniz Türüç son golünü 14 Şubat tarihinde Göztepe'ye attı ve son 2 hafta daha çok süre almaya başladı. 

Adem Büyük (Yeni Malatyaspor) 

Yeni Malatyaspor'daki çıkıyla Galatasaray'a giden ancak; sarı-kırmızılı takımda istediği şansı bulamayan Adem Büyük geri döndüğü Malatya'da bu sezon başarılı oldu. Deneyimli futbolcu, 15 gol attı. Bu 15 golden 9'unu ise penaltıdan attı. Şenol Güneş, kariyerinin en iyi performansına imza atan oyuncu için şunları söyledi: 

"Mesela Burak Yılmaz olmasaydı Adem Büyük de olurdu, Muhammet Demir de olurdu. Biz hepsine açığız."

Serdar Dursun - (Darmstadt) 

Almanya 2. Ligi'nde forma giyen Serdar Dursun, Radyospor aracılığıyla ilk kez Şenol Güneş'e seslenmiş ve milli takım kadrosuna davet beklediğini söylemişti. Bu sezon toplam 34 maçta 23 gol 5 asistlik katkı yapan futbolcu da milli takıma davet alamadı. 

Muhammet Demir (Gaziantep Futbol Kulübü)

Güneydoğu Anadolu ekibi Gaziantep FK'nın en skorer oyuncusu Muhammet Demir'de 30 kişilik aday kadroda kendine yer bulamayan bir başka isimdi. 29 yaşındaki golcü, bu sezon 33 maça çıkarken 17 gol, 6 asistlik katkısıyla; 23 golde doğrudan söz sahibi. Şenol Güneş, Demir için "Mesela Burak Yılmaz olmasaydı Adem Büyük de olurdu, Muhammet Demir de olurdu. Biz hepsine açığız." ifadelerini kullandı. 

Berat Özdemir (Trabzonspor)

Trabzonspor'un 2,5 milyon Euro bedelle Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Berat Özdemir, 30 kişilik aday kadroda yer almayan bir başka isim. Bu yıl 29 maça çıkıp 3 gol kaydeden ön libero oyuncusu için Şenol Güneş, "Trabzonspor'da Berat Özdemir var. O da 4 maçtır oynamıyor. Gençlerbirliği'nden beri takip ediyorum. Unutulmuş bir şey değil." şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler