Meksika'da pole pozisyon Max Verstappen'in.. Mercedes pilotları peşinde

Cüneyt Muharremoğlu
30.10.2022 - 08:53 | Son Güncellenme: 30.10.2022 - 09:05

Formula 1 şampiyonu Red Bull pilotu Max Verstappen, Meksika'da pole pozisyonu kazandı. Mercedes'ten George Russel ve Lewis Hamilton ikinci ve üçüncü sırada.

Meksika'da pole pozisyon Max Verstappen'in.. Mercedes pilotları peşinde

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de sezonun 20. yarışı Meksika Grand Prix'sinde sıralama turlarında gülen hafatalar önce şampiyonluğunu ilan eden Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. 

Uçan Hollandalı birinci cebi bırakmadı

4,3 kilometrelik Hermanos Rodriguez Pisti'nde yapılan sıralama turlarında "Uçan Hollandalı" lakaplı Verstappen 1 dakika 17.775 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu.

Mercedes pilotları peşinde

Verstapen'in peşinde ise Mercedes'in iki pilotu start alacak. George Russell 0.304 saniye, Lewis Hamilton ise 0.309 saniye daha kötü bir zaman yaparak ikinci ve üçüncü sırayı aldı. 

İlgini Çekebilir
Formula 1'de bütçe ihlali yapan Red Bull ceza aldı mı? Resmi Açıklama
Habere Git

Perez 4. sırada başlayacak

Verstapen'in takım arkadaşı Red Bull pilotu Sergio Perez ise ilk sıranın 0.353 saniye gerisinde kaldı ve sıralama turlarını 4. olarak tamamladı.   

Ferrari'de hayal kırıklığı

Sıralama turlarında istediği sonucu elde edemeyen Ferrari'de ise Carlos Sainz beşinci, Charles Leclerc yedinci sırada seansı tamamladı.

Verstappen: Yakın bir yarış olacak

Meksika'da yarışa en önde başlayacak Max Verstappen, sıralama turlarının çok yakın olduğuna dikkat çekti. Hollandalı pilot, "3. antrenmanlardan sonra birkaç değişiklik yaptık. Burada pole pozisyonunu elde etmek çok önemli. Çok uzun bir yolumuz var. Buradaki taraftarlar harika. Meksika'da sürüş yapmak mükemmel bir duygu. Umarım yarın eğlenceli bir yarış olur. Mercedes'in de yarış temposu iyiydi. Yakın bir yarış olacak" dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1 Meksika GP ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Habere Git

George Russel üzgün: Kötü bir tur attım

Yarışa ikinci sırada başlayacak George Russell şöyle konuştu: "Takım bugün daha fazlasını hak etti. Çok iyi bir otomobil hazırladılar. Pole bizimdi diye düşünmüştüm. Kötü bir tur attım. Neler olacağına bakacağız." 

Lewis Hamilton: sezon boyunca en iyi sıralama turu

Sezonun en iyi sıralama turlarını geride bıraktıklarını vurgulayan Lewis Hamilton "İlk tur, bence ikinci sıra için yeterliydi. Red Bull çok hızlı. Takımımla gurur duyuyorum. Pes etmeyince neler yapabileceğimizi gördük. Genel anlamda turlarım iyiydi. Şu andaki pozisyonumuzdan dolayı memnunum" diye konuştu.

Meksika Grand Prix'si hangi kanalda?

Meksika'da 4,3 kilometrelik Hermanos Rodriguez Pisti'nde yapılacak 71 turluk yarış, bugün TSİ 23.00'te başlayacak.  Yarış S Sport ve Sport Plus'tan canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler