UEFA'dan Yeni Bir Kupa Daha

14.06.2022 - 21:11 | Son Güncellenme: 14.06.2022 - 21:22

UEFA, Avrupa'nın üç büyük kulübü ve son Şampiyonlar Ligi şampiyonun katılacağı sezon öncesi bir turnuva yapacak. 4'lü kapışma ABD'de gerçekleşecek. İşte detaylar

UEFA'dan Yeni Bir Kupa Daha

AJANSSPOR - HABER

Futbol artık yaz kış, tatil-matil dinlemiyor. Futbolun patron örgütleri her fırsatta yeni bir organizasyon oluşturuyor. FIFA, daha çok para kazanmak için geleneğini bozma pahasına Katar'da Dünya Kupası düzenlerken, UEFA hazırlık maçlarını Uluslar Ligi isimli organizasyona çevirdi.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu da olacak

Kulüpler düzeyinde Konferans Ligi'ni icat ederek, yeniden üç kupaya dönen UEFA, şimdi yeni bir organizasyon için düğmeye bastı. Fransızlar'ın ünlü spor yayını L'Equipe'e göre UEFA, 2024 yılının Ağustos ayından itibaren olmak üzere sezon öncesi bir kupa düzenleyecek. Avrupa'nın önde gelen üç büyük kulübünün yanı sıra Şampiyonlar Ligi şampiyonunun katılacağı turnuva ABD'de düzenlenecek.

UEFA, 39 yıl aranın ardından Finalissima'yı düzenlemişti

Öte yandan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) arasındaki ilişkilerin gelişmesi amacıyla 39 yıl aranın ardından yeniden "Finalissima" adı verilen turnuvayı 1 Haziran'da düzenlemişti. 

 

EURO 2020 şampiyonu İtalya ve son Copa America şampiyonu Arjantin, Finalissima'da (Büyük Final) karşı karşıya geldi. Lionel Messi önderliğindeki Arjantin, İtalya'yı adeta sahadan sildi ve 39 yıl sonra yeni ismiyle düzenlenen finalde ikinci kez şampiyon olmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler