UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi şok karşılama: Glasgow kasabı geldi

30.09.2021 - 17:08 | Son Güncellenme: 30.09.2021 - 17:19

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rangers-Slavia Prag maçında kaleci Kolar'ın yüzünü krampon darbesiyle yaran Kemar Roofe, Çekya'da tepkiyle karşılandı.

UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi şok karşılama: Glasgow kasabı geldi

AJANSSPOR-DIŞ HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde bugün Sparta Prag ile Rangers kozlarını paylaşacak. İskoç kafilesi maç için gittiği Çekya'da beklemediği bir karşılamayha maruz kaldı. 

Rangers geçen sezon da aynı kupada bir başka Çek ekibi Slavia Prag ile eşleşmişti. İskoçya'da oynanan karşılaşma Rangers'lı Kemar Roofe ile S. Prag kalecisi Ondrej Kolar arasındaki pozisyonla hafızalara kazındı.

Kramponu kalecinin yüzünde patladı

Roofe'ın tekmesi, Kolar'ın yüzüne isabet etmiş ve rakibini ciddi şekilde yaralamıştı. Sedyeyle oyundan çıkarılan Çek kaleci hemen hastaneye götürülmüş ve yarıklar oluşan yüzüne dikiş atılmıştı.

 

Roofe 4 maç ceza aldı

Roofe bu hareketi nedeniyle 4 maç ceza alırken, sosyal medyadan da ırkçı saldırılara maruz kaldı. 28 yaşındaki İngiliz futbolcu olaydan sonra ilk kez Çekya'ya gidişinde de sıcak karşılanmadı. 

Sparta Prag taraftarlarından tepki

Rangers kafilesi havaalanına indikten sonra Sparta Prag taraftarları Kemar Roofe'a, "Glasgow kasabı geldi, bu kez hangi kaleciye zarar vereceksin..." diyerek sözlü sataşmada bulundu. Ancak konuk ekibin futbolcusu bu duruma aldırmadan yoluna devam edince herhangi bir olay yaşanmadı. 

Senin için hazırladığımız haberler