UEFA Avrupa Ligi'nde Çeyrek Finalistler Belli Oldu! Kuralar Çekiliyor

Akın Ungan
17.03.2023 - 08:05 | Son Güncellenme: 17.03.2023 - 08:27

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu bitti. Çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Avrupa Ligi'nde çeyrek final kuraları çekiliyor. İşte detaylar...

UEFA Avrupa Ligi'nde Çeyrek Finalistler Belli Oldu! Kuralar Çekiliyor

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu sona erdi. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı turun ardından çeyrek finale yükselme başarısı elde eden takımlar belli oldu. Maçların bitmesiyle Avrupa Ligi'nde kura heyecanı başladı. Çeyrek finalde eşleşecek takımlar belirlenecek.

Feyenoord

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Shakhtar Donetsk ile eşleşen Feyenoord, milli futbolcu Orkun Kökçü liderliğinde ilk maçı 1-1 berabere, ikinci maçı ise 7-1 üstün tamamladı ve çeyrek finale yükseldi.

Juventus

Serie A'da yolsuzluk soruşturması kapsamında puan silme cezası alan ve ligde gerilere düşen Juventus, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etti. Son 16'da Freiburg'u 1-0 ve 2-0'lık skorlarla geçen İtalyan dev, çeyrek finale yükselmeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Fener'den Avrupa'ya hüzünlü veda
Habere Git

Bayer Leverkusen

Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Ferencvaros ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Trabzonspor'un gruplarda gerisinde kaldığı Ferencvaros, iki maçta da rakibine 2-0 yenildi. Bayer Leverkusen böylece çeyrek finale çıktı.

Manchester United

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu eşleşmeleri arasında en zorlu görünen karşılaşmalardan biri de Manchester United - Real Betis eşleşmesi oldu. Premier Lig devi Manchester United, İspanyol rakibini Old Trafford'ta 4-1 devirdi. Bu skorun avantajı ile deplasmana giden İngilizler, burada da 1-0 kazanarak çeyrek finale adını yazdırdı.

Roma

Serie A'nın önemli ekiplerinden Roma, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda karşı karşıya geldiği Real Sociedad'ı kendi evinde 2-0 mağlup etti. Jose Mourinho ve öğrencileri İspanya'da ise 0-0 berabere kaldı. Roma böylece çeyrek finale yükselen takımlar arasında yer aldı.

İlgini Çekebilir
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistler belli oldu
Habere Git

Sevilla

Son 16 turunda temsilcimiz Fenerbahçe ile eşleşen Sevilla, Avrupa Ligi'ndeki tecrübesinden yararlandı. Sarı-Lacivertliler 2008'deki hikayeyi tekrar yazamadı. Sevilla, iki maçta da Fenerbahçe'nin gerisinde futbol oynasa da kendi evinde 2-0 kazanıp, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 1-0'da tutmayı başardı. Temsilcimiz Avrupa arenasına veda ederken İspanyol kulüp yoluna çeyrek final ile devam etti.

Sporting CP

Portekiz ekiplerinden Sporting CP, UEFA Avrupa Ligi'nde bir sürprize imza attı. Premier Lig'de zirvede yer alarak, yıllar sonra şampiyonluğun en büyük adayı olan Arsenal ile eşleşen Sporting, kendi evinde 2-2, deplasmanda ise 1-1 berabere kaldı. İngiltere'de oynanan rövanş maçında 10 kişi kalan Portekizliler, penaltılara giden müsabakayı kazanarak, adını çeyrek finale yazdırdı.

Union Saint-Gilloise

Belçika ekiplerinden Union Saint-Gilloise, UEFA Avrupa Ligi'nin sürpriz takımları arasında yer aldı. Beklenmeyen sonuçlar alarak, D Grubu'nu lider tamamlayan takım, son 16 turunda da Bundesliga ekibi Union Berlin'i 3-3 ve 3-0'lık skorlarla devirdi ve çeyrek finale kaldı.

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi tarih, saat ve canlı yayın bilgisi

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenecek UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri duyurulacak. Kura çekimi, 17 Mart Cuma (bugün), saat 15.00'te başlayacak ve TV 8,5'tan canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler