UEFA Avrupa Ligi'nde final gecesi: Atalanta- Leverkusen...

Ali Bozkurt
22.05.2024 - 10:59 | Son Güncellenme: 22.05.2024 - 11:12

UEFA Avrupa Ligi finalinde Atalanta ve Leverkusen kozlarını paylaşacak. Zorlu final ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda olacak? İşte maça dair detaylar...

UEFA Avrupa Ligi'nde final gecesi: Atalanta- Leverkusen...

AJANSSPOR HABER

Avrupa futbolunun iki numaralı organizasyonunda final heyecanı yaşanıyor. UEFA Avrupa Ligi finalinde Atalanta ve Leverkusen kozlarını paylaşacak. Zorlu maçın kanalı ve canlı yayını gibi detayları haberde.

Atalanta - Leverkusen maçı ne zaman?

Dublin Arena’da oynanacak Atalanta - Leverkusen mücadelesi 22 Mayıs Çarşamba günü saat 22.00’da başlayacak.

Atalanta - Bayer Leverkusen maçı hangi kanalda?

Atalanta - Bayer Leverkusen karşılaşması TV8,5 ekranlarından canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

Maçın hakemleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi Final mücadelesini Rumen hakem Istvan Kovacs yönetirken yardımcılıklarını ise Vasile Florin Marinescu ve Mihai Ovidiu Artene üstlenecek. Mücadelenin 4’Üncü hakemi ise Slovak Ivan Kruzliak olacak.

Maç Dublin'de

Finalin oynanacağı 51.711 bin kişi kapasiteli Dublin Arena, 2010 yılında açıldı. Dublin Arena, 2011 yılında Porto'nun Braga'yı 1-0 yendiği UEFA Avrupa Ligi finaline de ev sahipliği yapmıştı.

Muhtemel ilk 11'ler

Atalanta: Juan Musso, Berat Djimsiti, Isak Hien, Davide Zappacosta, Giorgio Scalvini, Matteo Ruggeri, Teun Koopmeiners, Ederson, Charles De Ketelaere, Ademola Lookman, Gianluca Scamacca.

Bayer Leverkusen: Matej Kovac, Jonathan Tah, Jeremie Frimpong, Edmond Tapsoba, Alejandro Grimaldo, Piero Hincapie, Florian Wirtz, Robert Andrich, Jonas Hofmann, Granit Xhaka, Patrik Schick.

UEFA Avrupa Ligi'ni kimler kazandı?

7 kez: Sevilla (İspanya)

3 kez: Juventus, Inter (İtalya), Liverpool (İngiltere), Atletico Madrid (İspanya)

2 kez: Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt (Almanya), Tottenham, Chelsea (İngiltere), Real Madrid (İspanya), Göteborg (İsveç), Parma (İtalya), Feyenoord (Hollanda), Porto (Portekiz)

1 kez: Galatasaray (Türkiye), Anderlecht (Belçika), Ajax (Hollanda), Bayer Leverkusen, Bayern Münih, Schalke 04 (Almanya), CSKA Moskova, Zenit (Rusya), Napoli (İtalya), PSV (Hollanda), Valencia, Villarreal (İspanya), Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Manchester United, Ipswich Town (İngiltere)

UEFA Kupası'nı kazanan tek Türk kulübü Galatasaray, bu başarısını 1999-2000 sezonunda gerçekleştirdi.

Kupaya maç kaybetmeden uzanan sarı-kırmızılılar, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki finalde, İngiltere'nin Arsenal takımına penaltılar sonucu 4-1 üstünlük sağlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler