UEFA Başkanlık Ödülü Drogba'nın

29.09.2020 - 16:15 | Son Güncellenme: 29.09.2020 - 16:16

2020 UEFA Başkanlık Ödülü, Didier Drogba'nın oldu.

UEFA'dan yapılan açıklamada, bir dönem Galatasaray'da da forma giyen 42 yaşındaki eski yıldızın, 1 Ekim Perşembe gecesi İsviçre'de yapılacak Şampiyonlar Ligi grup aşaması kura çekiminde onurlandırılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Drogba, ışıltılı kariyeri boyunca başarılarından dolayı milyonlarca futbol taraftarı için bir kahramandır. Yeteneği, gücü ve zekasıyla onu iyi bir oyuncu olarak hatırlayacağım." ifadelerini kullandı.

Kariyerinde Le Mans, Guingamp, Olympique Marsilya, Chelsea, Şangay Shenhua, Galatasaray ve Montreal Impact takımlarının formasını giyen Fildişi Sahilli oyuncu, Kasım 2018'de ABD ekibi Phoenix Rising formasıyla futbolculuk kariyerini noktalamıştı.

UEFA Başkanlık Ödülü, sayısız başarıları olan ve örnek karakter özelliklerine sahip kişilere verilen bir ödül. İlk olarak 1998 yılında UEFA tarafından tanıtılan bu ödül, genellikle yıllık olarak oyunun gelişimini ve başarısını ilerlettiği düşünülen futbol camiasından birine veriliyor.

Bu ödülü daha önce Paolo Maldini, Alfredo Di Stefano, Eusebio, Franz Beckenbauer, Raymond Kopa, Sir Bobby Charlton, Frank Rijkaard, Francesco Totti, David Beckham ve Johan Cruyff gibi isimler kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler