UEFA ceza verecek mi? Trabzonspor'dan flaş açıklama...

04.02.2019 - 14:51 | Son Güncellenme: 04.02.2019 - 17:51

UEFA ceza verecek mi? Trabzonspor'dan flaş açıklama...

Trabzonspor, Financal Fair Play (FFP) çerçevesinde UEFA ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Peki yapılan görüşme nasıl geçti? Trabzonspor UEFA'dan ceza alacak mı? Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Bordo-Mavili ekibin Başkanvekili Önder Bülbüloğlu, tüm bu sorulara yanıt verdi.

Bülbüloğlu, şöyle konuştu:

"Sıkıntılı bir süreç var ortada"

Finansal fair play çerçevesinde bir takım anlaşmalar var. Benim de görev aldığım dönemde, Muharrem Usta, döneminde çok ciddi ceza almadan bir anlaşma imzalamıştık. Bu anlaşmanın süresi doldu. Anlaşmanın değerlendirilmesi yapıldı. 

2016'da yapmış olduğumuz anlaşmaya uygun hareket edemediğimiz ortada. Bizden önce Fenerbahçe girdi, onlar için de sıkıntılı bir süreç. Yeni yönetimi ve yeni yönetiminin yaptıklarını ve vizyonu anlattık. Gelir gider tablosunda yarattığımız olumlu tabloyu ileriye taşıyacağımızı, altyapıya çok önem verdiğimizi ve maaşı yüksek pek çok oyuncuyla yollarımızı ayırdığımızı söyledik.

36-37 milyon Euroluk oyuncu bütçemizi şu anda 16 milyon Euro'ya indirdik. Bu anlamda çok olumlu geçti. Altyapımızdan bu kadar çok oyuncu çıkarmamız çok hoşlarına gitti. Hatta bunların 5-6 tanesinin 11'de yer bulmasıyla çok daha hoşlarına gitti.

Pek çok takımın bunların peşinde olduğunu duyunca çok etkilendiler; fakat yine 2 yıl önce yapılan anlaşmaya çok uygun hareket edilmediği söylediler. Hedeflerin tutturulamadığını söylüyorlar; ama Türk futbolunun yapısının Avrupa'daki gibi olmadığını dolayısıyla Türkiye koşullarında bunu değerlendirmek gerektiğini de anlattık. 

TFF'nin kulüplerin borçlarını yeniden yapılandırma projesini de olumlu bulmuşlar. Biz yeni bir süre ve anlaşma istedik. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı teminat olarak gösterdik. Fakat sıkıntılı bir süreç var ortada.

"Ceza çıkabilir"

Ceza çıkabilir. Bir olasılık. Bunun için bizi ceza kuruluna sevk etmeleri gerekir. Bu durumda işimiz daha da zor olur; ama benim inancım bir izleme sürecinin sonrasında bir karar verecekleri yönünde.

2 ay içerisinde bu belli olur. Yeni bir anlaşma imzalayabiliriz ya da 'siz böyle dediniz; ama öyle gitmiyor' da diyebilirler. Verdiğimiz sözlerin arkasında durmamız gerekir.

Başkanımız çok güzel anlattı her şeyi. Onlarla desteklerlerse, TFF'nin porjesi de onlara anlatıldı. 

Ayrıca önemli faktörlerden bir tanesi, ilk defa Türkiye'de bir spor kulübü tüzük değişikliği yaparak, bütçe aşılırsa bundan yönetim kurulu başkanı ve yöneticiler sorumludur şeklinde bir karar aldı. 

Çok olumlu buldular. Belki yasak getirmeden bir izleme süreci kararı alabilirler.

Senin için hazırladığımız haberler