"UEFA, federasyonlara büyük baskı yapıyor"

26.04.2020 - 16:03 | Son Güncellenme: 26.04.2020 - 16:07

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Kemal Ulusu, gündeme yönelik çok özel değerlendirmelerde bulundu. Ulusu, liglerin başlama tarihi, TFF'nin salgın dönemindeki tutumu ve birçok konuya değindi. Ayrıca Ulusu, UEFA'nın baskısına dikkati çekti.

"UEFA, federasyonlara büyük baskı yapıyor"

Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'de liglere zorunlu olarak ara verilmişti. Haziran ayında liglerin yeniden başlaması planlanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mustafa Kemal Ulusu, bu kararı değerlendirdi.

Kemal Ulusu: "Karar verebilselerdi, Terim ve Albayrak virüse yakalanmazdı"

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR ÖZEL

Kemal Ulusu, "Koronavirüs salgını sadece bizim değil dünyanın problemi. TFF, Kulüpler Birliği'nin düşüncesiyle mi bu kararı aldı? TFF, en başta karar verirken de karar veremedi! İnsan sağlığını gerçekten önemsemiş olsalardı, Fatih Terim de Abdurrahim Albayrak da virüse yakalanmazdı. Ayrıca ligin başlama kararını kulüplere bırakamazsınız. Çünkü kulüpler sadece kendi menfaatlerini düşünür. Zamanında, 3 puan kararı aldığımızda da bütün kulüpler karşı çıkmıştı. Sonra iyi ki demişlerdi" ifadelerini kullandı. 

"Maçlar kesinlikle seyircisiz oynanmalı, diğer ligler baz alınmasın"

Her ülkenin kendi durumuna ve gidişatına göre bir düzenleme yaptığını belirten TFF eski başkanı Ulusu, "Biz Türkiye olarak ayrı bir ülkeyiz. Yapımız farklı. Avrupa'daki gibi kurallara dikkat etmiyoruz. Maçlar kesinlikle seyircisiz oynanmalı. TFF, bu konuda diğer ligleri baz almadan hareket etmeli. Sosyal mesafeyi koruyalım, stada daha az kişi alarak seyircili maçlar oynansın gibi birşey olmamalı" ifadelerini kullandı.

"Ceferin ciddi bir baskı yapıyor"

Ulusu, UEFA başkanı Aleksander Ceferin'in de maçların başlaması adına ciddi bir baskı oluşturduğunu belirtirken, "Yabancı futbolcu ile kulüpler arasında sorunlar olacaktır. UEFA'nın bu noktada çalışması var. Kulüplere destek olacaklar. Ama işin dikkat çeken yanı Ceferin ciddi baskı yapıyor. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi başlasın istiyor" dedi.

Altapı konusundaki mesajı...

Takımların mali açıdan yaşayacağı zorluk sonrası altyapıya mecburen yöneleceğini anlatan Ulusu, "Yıllardır altyapı diye yırtındık. Şimdi herkes altyapıya dönmek zorunda. İşin yöneticilerde bittiği de ortaya çıkıyor. Bu dönem sonrası da altyapıya yönelim olmazsa söyleyecek söz kalmaz" ifadelerini kullandı.

Kemal Ulusu: "Alternatif bir yayıncı bulabileceklerini sanmıyorum"

Öte yandan Kemal Ulusu, yayıncı kuruluşun maçlar başlayana kadar kulüplere ödeme yapmamasıyla ilgili olarak, "Aralarındaki anlaşmanın detaylarına hakim değilim. Ödeme yapacaklarını sanmıyorum. Maçları oynatın, yayınlayalım ve ödemenizi yapalım dediklerini tahmin ediyorum. Ayrıca kulüplerimizin başka bir alternatif yayıncı bulabileceğine de inanmıyorum. O kadar parayı kimse bu lige vermez" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler