UEFA, federasyonlarla İstanbul'u mu konuşacak?

16.04.2020 - 22:14 | Son Güncellenme: 16.04.2020 - 22:21

UEFA, federasyonlarla İstanbul'u mu konuşacak?

UEFA'nın 21 Nisan Salı günü 55 üye ilke federasyonu ile yapacağı video konferans toplantısında neler konuşulacak?

Ajansspor olarak yaptığımız araştırmada Koronavirüs konusundaki ülkelerdeki gelişmeler doğal olarak konuşulacak konuların başında geliyor. Buna bağlı olarak liglerin başlama tarihlerinin ne olabileceği ve UEFA turnuvalarının durumu da görüşülecek konular arasında.

Hüseyin Özkök-Ajansaspor Haber

İspanyol ve İtalyan takımları ikna olur mu?

Ancak yapılacak toplantıda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi için F8 veya F4 kararının çıkması beklenmiyor. Özellikle Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'yi de içine alan olumsuz açıklaması UEFA'nın İstanbul'da F8, F4 gibi çok takımlı alternatifler için hemen karar vermesinin önüne set çekecektir.

Ayrıca böyle bir durumda koronavirüsten büyük zarar görmüş İtalya ve İspanya gibi ülkelerin dev takımlarını İstanbul seyahatine razı etmek kolay olmayacaktır. Dolayısıyla UEFA önünü net görmedikçe kesinlikle bu tip kararları almayacaktır. Çünkü UEFA, Başkan Ceferin'in daha önceden açıkladığı gibi, öncelikle Avrupa'da oynayan takımların mensup oldukları ülkelerde liglerin başlamasını bekleyecek.

Liglerin tarihi belirleyici

Liglerin başlangıç tarihine göre de maçları kalan zaman içinde bitirme yöntemini belirleyecek. Bu durum UEFA'nın Koronavirüs dalgasının ortaya çıkıp futbolu durdurmasından bu yana izlemeyi düşündüğü yol ve elinde çok çeşitli alternatif planlar bulunuyor. Federasyonlara da her türlü senaryoya hazırız mesajı bir kez daha verilecek.

UEFA'nın federasyonlar ile yağacağı toplantıda ayrıca Kadınlar Avrupa Şampiyonası, kulüplerin ödemeleri ve finansal durumları ile milli maçlar ve gençler turnuvalarının ne olacağının da konuşulması bekleniyor.

İcra kurulu da toplanacak

Salı günü yapılacak bu toplantının ardından Perşembe günü ise UEFA İcra Kurulu yine video konferans yöntemiyle bir toplantı yaparak ülkelerle yapılan toplantı, Avrupa'daki koronavirüs gelişmeleri ve sonuçlarını kendi içinde değerlendirecek.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler