UEFA, İspanya'ya ne ceza verecek?

Aleyna Gürgen
17.07.2024 - 09:21 | Son Güncellenme: 17.07.2024 - 09:43

EURO 2024'te dördüncü kez şampiyon olan İspanya'da futbolcuların 'Cebelitarık İspanyadır' sözleri tartışma yarattı. İşte detaylar...

UEFA, İspanya'ya ne ceza verecek?

İspanya dördüncü kez Avrupa Şampiyonluğu'nu kutladı. İspanyol oyuncuların kutlamalar sırasında defalarca 'Cebelitarık İspanyadır' demesi tepki çekti. 

Cebelitarık, İspanya'yı şikayet edecek

İspanyol oyuncuların kutlamalardaki "Cebelitarık İspanya'dır" sloganları İber Yarımadası'nın güney ucunda yer alan yaklaşık 33 bin nüfuslu bu küçük ülkeye yönelik ırkçı ve yayılmacı tezahürat olması nedeniyle tepki çekti.Cebelitarık Futbol Federasyonu ise İspanyol futbolcuların Madrid'deki kutlamaları sırasında 'kışkırtıcı ve aşağılayıcı' olarak nitelendirdiği bu tezahüratlar yüzünden UEFA'ya resmi şikayette bulunacağını duyurdu.

İngiltere Federasyonu da bu şikayeti destekleme kararı aldığını belirtti.

Cebelitarık hükümetinden açıklama geldi

Cebelitarık Futbol Federasyonu, İspanyol oyuncuların sloganları hakkındaki açıklamasında "Futbolda bu tür davranışlara yer yoktur." dedi. Cebelitarık hükümeti ise Madrid Belediye Başkanı Martinez-Almeida'nın da futbolcuların sloganlarına eşlik ettiği belirtilirken "Kutlama yaparken, Cebelitarık topraklarını gasp etme fikrini desteklemek üzücü, sporun siyasi bir ideolojiyi desteklemek için kullanılmaması gerekir." dedi.

İlgini Çekebilir
Fransa, Arjantin'i FIFA'ya şikayet edecek: İşte nedeni
Habere Git

UEFA ne ceza verecek?

UEFA, Merih Demiral'a, Avusturya maçında 'Bozkurt' işareti yapması nedeniyle 2 maç men cezası vermişti. UEFA'nın İspanyol oyunculara ve federasyonuna karşı nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler