UEFA kura skandalı için kendisine soruşturma açtı

14.12.2021 - 15:55 | Son Güncellenme: 14.12.2021 - 16:06

Şampiyonlar Ligi kura çekimi sırasında yaşanan skandal soruşturma konusu oldu, UEFA tarafından yaşananlar inceleme altına alındı.

UEFA kura skandalı için kendisine soruşturma açtı

UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi sırasında yaşanan skandal soruşturma konusu oldu. Şampiyonlar Ligi kura çekiminde Villarreal'in eşleşebileceği takımların kura potuna yanlışlıkla Manchester United eklendi ve rakip olarak çekildi.

Skorer'in haberine göre; İki takım aynı grupta yer aldıklarından bu kura gerçekleşemedi. Pot yeniden karıştırıldı ve Villarreal'in rakibi Manchester City oldu. Sonrasında Atletico Madrid'in rakiplerinin belirleneceği kura potuna Manchester United'ın atılamadığı görüldü. Bu durum, Madrid'in çekebileceği rakipler arasında M. United'ın yer almamasına yol açtı.

UEFA soruşturma başlattı

Skandal hatalar üzerine yeniden tekrarlanan kura çekiminde eşleşmeler belli olurken, UEFA’nın bu durumu mercek altına aldığı ortaya çıktı. Manchester Evening News’in haberine göre UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi kura çekimine soruşturma başlatıldı.

Manchester United beklemede

Manchester United’ın ise kuraya henüz itiraz etmediği, ortaya çıkan durum için öncelikle UEFA tarafından konuya getirilecek açıklamayı beklediği ifade edildi. Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplere soruşturma açmasıyla bilinen UEFA, bu kez ise kendi hatasını soruşturmak zorunda kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler