UEFA, Merih Demiral'ın cezasını açıkladı! Skandal karar...

Özgür Koç
05.07.2024 - 13:42 | Son Güncellenme: 05.07.2024 - 20:26

UEFA, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçındaki gol sevinci nedeniyle Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi.

UEFA, Merih Demiral'ın cezasını açıkladı! Skandal karar...

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek final biletini aldığı maçta millilerin galibiyet gollerine imza atan Merih Demiral hakkında gol sevincinde bozkurt işareti yapması nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

TFF'den 30 sayfalık savunma

Türkiye Futbol Federasyonu, açılan soruşturmayla ilgili hazırlanan savunma dosyasını UEFA'ya iletti.

Yerli ve yabancı avukatlarca hazırlanan 30 sayfalık savunma, UEFA Disiplin Kuruluna gönderildi. Dosyada, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu öne çıkarıldı. x

UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Melih Demiral'a 2 maç ceza verdi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir." denildi.

CAS yolu kapalı

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği iki maçlık cezasının kaldırılması için Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a başvuru yapacağı iddialadı basına yansısa da Hürriyet'in haberine göre Merih Demiral'a verilen ceza için CAS yolunun kapalı olduğu ortaya çıktı. Kurallar gereği 2 maç ve altındaki cezalar için Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvuru yapılamıyor.

UEFA'dan çifte standart: Belingham'a 1 maç ertelemeli ceza, Merih'e 2 maç

UEFA, Slovakya maçında skandal bir harekete imza atan İngiliz futbolcu Jude Bellingham'a 1 yıl ertelemeli 1 maç ceza ve 30 bin euro para cezası vermişti. Bellingham'a verilen ertelemeli ceza turnuvada oynamasına engel olmamıştı.

Buna karşın UEFA'nın Merih Demiral verdiği iki maçlık ceza çifte standart olarak değerlendirildi.

Hollanda maçında ve turun geçilmesi halinde yarı finalde yok

TFF'nin CAS'a yapacağı itirazdan sonuç alınamaması halinde Merih Demiral, A Milli Takım'ın yarın Hollanda ile oynayacağı çeyrek final karşılaşmasında ve turun geçilmesi halinde yarı final maçında forma giyemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler