UEFA, Portekiz ile Görüşüyor! Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'dan Alınacak mı?

Akın Ungan
12.05.2023 - 10:57 | Son Güncellenme: 12.05.2023 - 11:13

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanmıştı. UEFA, Portekiz ile görüşmelere başladı. İşte detaylar.

UEFA, Portekiz ile Görüşüyor! Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'dan Alınacak mı?

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Dünya futbolunun en çok takip ettiği turnuvalardan olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalin Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması planlanmıştı. UEFA, bu konuyla ilgili harekete geçti.

UEFA, Portekiz ile görüşmelere başladı

İngiliz Daily Mail gazetesine göre UEFA, Portekiz Futbol Federasyonu ile görüşmelere başladı. Haberde UEFA'nın, İstanbul'daki finalin alternatifi olarak Estadio da Luz'u düşündüğü belirtildi.

Seçimde huzursuzluk çıkarsa final İstanbul'dan alınacak

UEFA'nın İstanbul'a alternatif aramasının sebebi olarak ise Türkiye'de yaşanacak Cumhurbaşkanlığı seçimi gösterildi. Seçimin ardından İstanbul'da huzursuzluk çıkması durumunda Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'den alınacak.

İlgini Çekebilir
Hakemler Beşiktaş'ı saf dışı bırakıyordu
Habere Git

2005'teki finalde kazanan Liverpool oldu

Daha önce Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2004/05 sezonunun Şampiyonlar Ligi finali oynanmıştı. Liverpool ile Milan karşı karşıya gelirken, zorlu mücadele 3-3 berabere bitti. Seri penaltı vuruşlarına giden karşılaşmada gülen taraf Liverpool oldu.

2023 Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı tarih

Bu sezonki UEFA Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran 2023 tarihinde, saat 22.00'de oynanacak. Finalde Real Madrid - Manchester City ve Milan - Inter eşleşmelerinin kazananları karşılaşacak.

Yarı finalin ilk maçlarında alınan skorlar

Erken final olarak nitelendirilen Real - City eşleşmesinin ilk maçı 1-1 berabere bitti. Turun diğer ayağında ise Milano derbisi yaşandı. Derbinin ilk maçını kazanan taraf, 2-0'lık skorla Inter oldu.

Senin için hazırladığımız haberler