UEFA resmi hesabından, Sivasspor paylaşımı

Orhan Gülek
13.12.2022 - 17:14 | Son Güncellenme: 13.12.2022 - 17:22

UEFA, bu sezon Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nu lider tamamlayan Demir Grup Sivasspor’un da yer aldığı bir paylaşımda bulundu. İşte haberle ilgili tüm detaylar

UEFA resmi hesabından, Sivasspor paylaşımı

AJANSSPOR - HABER

Sivasspor, UEFA’nın da gündemine oturdu. UEFA’nın resmi sosyal medya hesabından Sivasspor, Slovan Bratislava, Villareal ve West Ham United FC’nin logoları paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda, “Finale kalma olasılığı en yüksek olan takımlar” ifadelerine yer verildi.

Demir Grup Sivasspor'un Yunan futbolcusu Charis Charisis, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyon olabileceklerine inandığını söyledi.

"Avrupa'da da büyük başarılar elde etmek istiyoruz"

Sivasspor'un çok iyi bir kulüp olduğunu ve 3 yıldır Avrupa'da boy gösterdiğini vurgulayan Charisis, "Burada en önemli amacım, takıma gol atmasında, skor üretmesinde yardımcı olmak. Elimden gelenin en iyisini yapmak ve takımı ligde daha iyi bir pozisyona yükseltmek. Avrupa'da da büyük başarılar elde etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ligi üst sıralarda bitirmek"

Süper Lig'de 14 maç sonunda 11 puanla düşme hattında yer aldıklarını ancak aranın ardından hızla yukarılara tırmanacaklarına inandığını aktaran Charisis, "Buraya gelmeden önce bu takım bana inandı, güvendi ve beni transfer etti. Ben de bunun karşılığını vermek istiyorum. Buradaki amaçlarım, geçen yıllardaki gibi Sivasspor'un başarısını sürdürmek. Bu da Türkiye Kupası'nı kazanmak, sürekli Avrupa liglerinde top koşturmak ve ligi üst sıralarda bitirmek demek." değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa'da da büyük başarılar kaydedeceğiz"

Takım olarak Dünya Kupası dönüşünde hem ligde hem de Avrupa'da ellerinden geleni yapacaklarının sözünü veren Charisis, "Ligde çok daha iyi bir futbol oynayacağız ve Avrupa'da da büyük başarılar kaydedeceğiz. Ne kadar zor görünse de bence UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni kazanabiliriz. Çünkü futbolda hiçbir zaman ne olacağını bilemezsiniz. Beklemediğin zamanlarda büyük başarılar sağlayabilirsin. Beklediğiniz zamanlarda da başarısız olabilirsin. O sebeple ben başarı göstereceğimize inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Öte yandan Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada Antalya’nın Belek turizm merkezinde kamp yapan Sivasspor, hazırlık maçında Almanya 3’üncü Lig ekiplerinden Saarbrücken’i 2-1 mağlup etti. 

Lige kalan 4 maçın 3’ünü deplasmanda oynayacaklarını belirten Çalımbay, “Transferden daha önemli olan bizim için kalan dört maçımız. Bu maçların 3’ü deplasmanda. İçerdeki tek maçımız Galatasaray ile. Bu maçları iyi şekilde bitirirsek, transferden daha önemli. Ondan sonra transfer 1, 2 tane mutlaka yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler