UEFA, skandal maç için kararını verdi

11.02.2021 - 18:29 | Son Güncellenme: 11.02.2021 - 22:03

Son dakika spor haberleri.. UEFA, ırkçı söylemler gerekçesiyle tatil edilen PSG - Başakşehir maçının Rumen hakemlerinden Coltescu ve Sovren ile ilgili kararını duyurdu. Sebastian Coltescu'nun Pierre Webo'ya ırkçı kelimeler kullanması nedeniyle maç yarıda kalmış ve sonraki gün tamamlanmıştı. UEFA da, Romen hakem Sebastian Coltescu hakkında soruşturma açmıştı. İşte UEFA'nın kararı...

 UEFA, skandal maç için kararını verdi

UEFA, ırkçı söylemler gerekçesiyle tatil edilen PSG-Medipol Başakşehir maçının Rumen hakemlerinden Coltescu ve Sovren'in yargılanacağını duyurdu.

 
Yapılan incelemelerin ardından orta hakem Ovidiu Haţegan ve dördüncü hakem Sebastian Coltescu hakkında 'bir maçın kesintiye uğramasına veya yarıda kalmasına neden olmak' ihlalini içeren 11'inci maddeden soruşturma açıldı.

''UEFA’nın ırkçılığa karşı nasıl bir duruş göstereceğini merakla bekliyoruz''

Bu gelişme sonrası Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT Haber'e yaptığı değerlendirmede ''PSG ve Başakşehir’in ırkçılığa karşı duruşu özel bir gün olarak tarihe geçti. Dünyada inanılmaz bir yankı buldu. UEFA Başkanı Ceferin’e bir mektubum oldu. Müfettiş incelemesini tamamladı ve hakemleri UEFA Disiplin Kurulu’na sevk etti. Şimdi bu sevkin sonucunu bekleyeceğiz. UEFA’nın ırkçılığa karşı nasıl bir duruş göstereceğini merakla bekliyoruz. İki hakemin ömür boyu men alması noktasında bir talebimiz var. Takip edeceğiz'' dedi.

Ne Olmuştu?

Şampiyonlar Ligi'ndeki PSG-Başakşehir maçında Romanyalı dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı kelimeler kullanması nedeniyle karşılaşma yarıda durmuş, Başakşehir ve PSG oyuncuları soyunma odasına gitme kararı almıştı.

Karşılaşma sonrası sporun her kesiminden eleştiri alan Romen hakem Sebastian Coltescu'ya UEFA soruşturma açtı.UEFA'dan yapılan açıklamada, "8 Aralık 2020'de Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir FK arasında 2020/21 UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının yarıda kesilmesine yol açan olaylara ilişkin olarak UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi tarafından yürütülen soruşturmanın ardından yargılamalar başladı. Bay Sebastian Constantin Coltescu ve Bay Octavian Sovre aleyhine UEFA Disiplin Yönetmeliğinin 11. Maddesinin potansiyel bir ihlali nedeniyle soruşturma açılmıştır. " ifadeleri kullanıldı.

Karşılaşmanın ardından skandal olay hakkında konuşan Webo, ''Öncelikle maçta bana verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ederim. Sahada adil kararlar yoktu, biz de itiraz etmiştik. Sonra da ağza alınmaması gereken söz garibime gitti ve sınırı aşmıştı. Sonra da olaylar başladı." dedi. 

O dönem Başakşehir'in teknik direktörlüğünü yapan Okan Buruk ise, ''"Üzücü bir gece yaşadık. Dünyanın verdiği tepki çok önemliydi, bunu devam ettirmek çok önemli. Olaylardan sonra maça hazırlanmka çok zor oldu. Oyuncularla konuşmalarımız oldu. Sahada istediğimiz gibi oynayamadık. Psikolojik olarak hasar vardı üzerimizde. Maça odaklanamadık." şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler