UEFA Süper Kupa Atletico Madrid'in

16.08.2018 - 00:32 | Son Güncellenme: 16.08.2018 - 03:32

UEFA Süper Kupası final karşılaşmasında Atletico Madrid normal süresi 2-2 biten karşılaşmada Real Madrid'i uzatmalar sonucunda 4-2 mağlup etti ve UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

UEFA Süper Kupası final karşılaşmasında geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Atletico Madrid
Estonya'nın başkenti Tallinn'de karşı karşıya geldi. Real Madrid 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Atletico Madrid karşısında 2-1 öne geçsede maçın normal süresi 2-2 berabere bitti. Uzatma devresini iyi başlayan Atletico Madrid üst üste bulduğu iki golle Real Madrid'i 4-2 mağlup etti ve UEFA Süper Kupası'nın sahibi oldu.

"Atletico Madrid maça hız başladı"

Maça Atletico Madrid hızlı başladı ve henüz 50. saniyede Diego Costa Atletico Madrid'i Real Madrid karşısında 1-0 öne geçirdi. Bu gol ayrıca UEFA Süper Kupası tarihinin en hızlı golü oldu.

Rakip kalede gol arayan Real Madrid 26. dakikada sağ kanattan Gareth Bale'in yaptığı ortaya altı pas içinde kafa vuruşunu yapan Karim Benzema skoru 1-1 yaptı.

İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 berabere bitti.

İkinci yarıya iyi başlayan Real Madrid 62. dakikada penaltı kazandı. Topun başına gelen Sergio Ramos takımını 2-1 öne geçirdi.

Öte yandan Sergio Ramos, Real Madrid formasıyla iki farklı UEFA Süper Kupa maçında gol atan ilk oyuncu oldu.

Ayrıca Ramos, Real Madrid'in Atletico Madrid'e karşı Avrupa arenasında oynadığı son 3 finalde de gol atmayı başardı. (2014 Şampiyonlar Ligi, 2016 Şampiyonlar Ligi, 2018 UEFA Süper Kupa)

Dakikalar 79'u gösterirken Diego Costa yine sahneye çıktı. Ceza sahası içine giren Angel Correa pasını Diego Costa'ya verdi Costa'ya sadece topu boş ağlara göndermek kaldı. 2-2

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Real Madrid ile Atletico Madrid 2-2 berabere kaldı ve maç uzatmalara gitti.

"Maç uzatmalara gitti"

Uzatma dakikalarına moralli giren Atletico Madrid 98. dakikada Saul Niguez ile tekrar Real Madrid karşısında öne geçti. 2-3  Atletico Madrid bu golden sadece 5 dakika sonra Koke ile skoru 2-4 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Atletico Madrid normal süresi 2-2 biten maçta uzatmalarda bulduğu gollerle Real Madrid'i 4-2 mağlup etti ve UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

"Julen Lopetegui ilk resmi maçta 4 gol yiyen ilk teknik direktör"

Real Madrid'in yeni teknik direktörü Julen Lopetegui, Michael Keeping’den (Şubat 1948 vs Celta Vigo) bu yana Real Madrid’in başında çıktığı ilk resmi maçta en az dört gol yiyen ilk teknik direktör oldu. 

"Simeone, ilk Atletico Madrid teknik direktörü oldu"

Diego Simeone, Real Madrid’i üç farkli organizasyonda (Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ve UEFA Süper Kupa) yenerek kupayı kazanan ilk Atletico Madrid teknik direktörü oldu. (Opta)

Bu sonuçla Atletico Madrid, 2010 ve 2012'den sonra 3. kez UEFA Süper Kupa'yı kazandı. Real Madrid ise bu kupayı 5'er kezle en çok kazanan takımlar Barcelona ve Milan'ı yakalama fırsatını kaçırdı.


AJANSSPOR - DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler