UEFA'dan Ukrayna jesti: Milli marşlar okundu

İsmail Keles
24.08.2023 - 20:56 | Son Güncellenme: 24.08.2023 - 21:21

UEFA, Dinamo Kiev-Beşiktaş maçından önce geleneksel uygulamasının dışına çıktı ve iki ülke milli marşının okunmasına izin verdi.

UEFA'dan Ukrayna jesti: Milli marşlar okundu

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev'e konuk olduğu UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında, UEFA geleneksel uygulamalarının dışına  çıktı. Avrupa futbolunun patronu, Ukrayna'nın bağımsızlığının yıldönümü nedeniyle Ukrayna ve Türkiye milli marşlarının okunmasına izin verdi.

Beşiktaş, Dinamo Kiev'e konuk olurken; Siyah Beyazlılar'ın iki şampiyonu karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ı şampiyon yapan iki teknik adam Şenol Güneş ile Mircea Lucescu bu kez rakip oldu.

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Beşiktaş'ın 100. yılı olan 2002-2003'te Kartal'ı şampiyonluğa taşıdı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş-Pendikspor maçı tekrar edilir mi? Kurallar ne diyor?
Habere Git

Şenol Güneş ise Beşiktaş'ı 2015-2016 ve 2016-2017'de mutlu sona ulaştırdı. 

İki teknik adam ayrıca A Milli Futbol Takımı'nda da teknik direktör olarak görev yapmıştı.

Karşılaşmada iki ülkenin milli marşları okundu

Ukrayna'nın 1991 yılında Sovyetler Birliği'nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinin 32. yıl dönümü nedeniyle karşılaşma öncesinde iki ülkenin de milli marşı okundu.

Yarın kutlanması gereken Bağımsızlık Günü nedeniyle UEFA izniyle karşılaşmada önce İstiklal Marşı okunurken daha sonra Ukrayna Milli Marşı okundu.

Beşiktaş'tan Milli Marş açıklaması

Beşiktaş'tan konuyla ilgil yapılan açıklamada, "Ukrayna, 1991’de eski Sovyetler Birliğinden ayrılarak bağımsızlıklarını ilan etmelerinin yıl dönümü olan 32.Bağımsızlık Günü’nü yarın kutlayacağından ötürü maç öncesi her iki ülkeninde “Milli Marşları” okunacaktır" denildi. 

Dinamo Kievli oyuncular, marşın okunması sırasında Ukrayna Bayrağı açtı.

Senin için hazırladığımız haberler