“UEFA ve FIFA futbolcuları öldürüyor”

05.04.2021 - 17:47 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 17:54

Premier Lig haberleri… Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, yoğun maç takvimine artık dayanacak güçleri kalmadığını belirterek hem FIFA hem de UEFA’ya çarpıcı sözlerle tepki gösterdi. İşte detaylar…

“UEFA ve FIFA futbolcuları öldürüyor”

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Futbolda pandemi şartlarından dolayı olağanüstü bir sezon yaşanırken dünyanın hemen her yerinde takımlar isyan noktasına geldi. Bu konuda son olarak Manchester City'nin teknik direkörü Pep Guardiola da çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

'Futbolcular makine değil'

Premier Lig’in lideri başarılı bir grafik çizse de sürekli maç yaptıklarına dikkat çeken İspanyol çalıştırıcı, "UEFA ve FIFA, oyuncuları öldürüyor. Sezon başından beri hiç ara vermedik, bir kere bile. Oyuncular insan, makine değil" çıkışında bulundu. 

'Rotasyona mecbur kalıyoruz'

Guardiola eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Bazı futbolcularımız her maçta oynamak istiyor ama bu trafikte mümkün değil. Bunun için üzülüyorlar. Eğer rotasyon yapmazsanız, tüm kulvarlarda yarışamazsınız ve şu an bulunduğumuz konumda olmazsınız. Oyuncuların dinlenmeye ihtiyaçları var." 

Manchester City'nin teknik direktörü son olarak Premier Lig’de cumartesi günü oynadıkları ve 2-0 kazandıkları Leicester City maçında ideal 11’inden 6 değişiklik yaptı.

4 kulvarda oynuyorlar

Bu sezon Premier Lig, Şampiyonlar Ligi, FA Cup ve Lig Kupası olmak üzere 4 kulvarda yoluna devam eden İngiliz ekibi, 6 Nisan Salı günü Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ile karşılaşacak. 

Senin için hazırladığımız haberler