UEFA'da bayram havası! 3 Avrupa devine darbe

Cüneyt Muharremoğlu
15.12.2022 - 16:21 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 16:41

Son dakika haberi... Real Madrid, Barcelona ve Juventus'un açtığı davada Adalet Divanı Başsavcısı Athanasios Rantos'un görüşü UEFA'da bayram havası estirdi.

UEFA'da bayram havası! 3 Avrupa devine darbe

AJANSSPOR HABER

UEFA, Avrupa Süper Ligi'ni önlemek için elinden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyor. UEFA'nın verdiği gözdağından sonra Avrupa Süper ligi oluşumunda 3 kulüp, Real Madrid, Barcelona ve Juventus kaldı.

Adalet Divanı'na başvurdular

Real Madrid, Barcelona ve Juventus, 31 Mayıs 2021 tarihinde, UEFA ve FIFA'ya karşı Madrid mahkemesinde dava açtı. Ancak mahkeme bu konuda Avrupa Adalet Divanı'na görüş sorulması kararı aldı.

3 kulübe göre UEFA, AB yasalarını çiğnedi

Real Madrid, Barcelona ve Juventus, futbolda yeni bir oluşum kurma hakkına sahip olduğuna iddia etti. FIFA ile UEFA'nın buna karşı başlattığı yaptırımların Avrupa Birliği yasalarını çiğnediğini öne sürdü. 

İlgini Çekebilir
Avrupa Süper Ligi krizinde yeni perde: Bölmeye çalışıyorlar
Habere Git

Rantos, UEFA'ya destek verdi

Konuyla ilgili açılan davada Adalet Divanı Başsavcısı Athanasios Rantos'un görüşü yayınlandı. Buna göre rantos, UEFA yaptırımlarının yasalara uygun olduğuna hükmetti. Başsavcı'nın görüşünün bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

UEFA'dan açıklama: Memnuniyet duyduk

UEFA'dan yapılan açıklamada başsavcının görüşünden memnuniyet duyulduğu belirtildi. Açıklamada, "Başsavcının görüşü federasyonların sporun korunmasındaki merkezi rolünü pekiştiriyor" denildi.

Karar gelecek yıl çıkacak

UEFA, Avrupa Süper Ligi'ne ve tüm Avrupa spor ekosistemini tehdit edecek bu tür ayrılma tekliflerine kesinlikle karşı olduğunu yineledi. Adalet Divanı, davayla ilgili görüşünü bildirmesinden sonra İspanya Madrid mahkemesi kararını 2023'te açıklayacak.

İlgini Çekebilir
İşte Avrupa Süper Ligi’nin yeni CEO’su!
Habere Git

Avrupa Süper Ligi'ni 12 takım kurmaya çalıştı

İngiltere'nin Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'nın Milan, Inter ve Juventus, İspanya'nın Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri tarafından 19 Nisan'da Avrupa Süper Ligi için bir girişim başlatıldığı duyrulmuştu. 

9 takım projeden çekildi

UEFA ve FIFA'nın yaptırıml tehditlerinden sonra 9 kulüp girişimden çekilirken Real Madrid, Barcelona ve Juventus konuyu yargıya taşıdı. Oluşumdan çıkmayan 3 takımın, UEFA ve FIFA'ya bağlı organizasyonlardan ve ulusal liglerden çıkarılması, uluslararası maçlara oyuncu göndermesinin yasaklanması gibi yaptırımlarla karşılabileceği belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler