UEFA'dan açıklama: "Ligleri tamamlamayanlar..."

15.05.2020 - 14:31 | Son Güncellenme: 15.05.2020 - 14:36

UEFA'dan açıklama: "Ligleri tamamlamayanlar..."

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, liglerin geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ligler oynanacak mı? Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları tarihlerinde bir değişiklik var mı? İşte detaylar...

AJANSSPOR / DIŞ HABER

Finansal Fair Play sistemini düzenleyeceklerini dile getiren Ceferin, "Ancak hangi yönde yapacağımız konusunda nihai karar verilmedi. Finansal Fair Play sistemini uyarlayacağız, çünkü bunu adapte etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü kulüplerin durumu kolay değil ve hepimiz aynı gemideyiz." dedi.

Ligleri bitirmek için bir somut planları olduğunu belirten Ceferin, "Liglerin çoğunun sezonu bitireceğini düşünüyorum. Liglerini tamamlamayacak olan takımlar, UEFA turnuvalarına katılmak istiyorlarsa yine de elemek oynamak zorunada kalacaklar" şeklinde konuştu.

UEFA yürütme komitesinin tarihleri onaylamasını beklediklerini dile getiren Ceferin, "Her şeyin Ağustos ayında belli olacağını ve Avrupa'da sezonun biteceğini söyleyebilirim. Avrupa'da sezonun bitirebileceğinden eminim. Bence kulüplerin %80'i ligi bitirecek." açıklamasını yaptı.

Ceferin son olarak, "Şimdiki takvime göre UEFA turnuvaları pek etkilenmeyecek gibi görünüyor. Yoğunluk çok fazla ve bazı şeyleri değiştirmek için zamanımız yok ve bence aynı kalacaktır. Ulusal ligler hakkında şu an bir şey söylemek zor. Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi için aynı tarihte oynanmasını düşünüyoruz. Belki bir ya da iki gün fark olabilir, ama resmi olarak bence aynı kalacak" ile sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler