Cüneyt Çakır, Ludogorets - Dinamo Zagreb Maçını Yönetecek

İsa Kethüda
01.08.2022 - 12:40 | Son Güncellenme: 01.08.2022 - 12:51

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda oynanacak Ludogorets - Dinamo Zagreb maçında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. İşte detaylar...

Cüneyt Çakır, Ludogorets - Dinamo Zagreb Maçını Yönetecek

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Bulgaristan'ın Ludogorets ile Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımları arasında yarın oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu müsabakasını yönetecek.

Bulgaristan'ın Razgrad şehrindeki Ludogorets Arena Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayacak müsabakada Çakır'ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Alpaslan Dedeş yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Yaşar Kemal Uğurlu olacak. Karşılaşmada Abdulkadir Bitigen VAR, Mert Güzenge ise AVAR olarak görev yapacak.

TFF'den Cüneyt Çakır, Halil Umut Meler ve Ali Palabıyık açıklaması

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "FIFA kokartlı Türk hakemler Cüneyt Çakır, Halil Umut Meler ve Ali Palabıyık, 27-29 Temmuz tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenecek olan, UEFA'nın elit ve birinci kategori hakemlerinin davet edildiği UEFA Üst Düzey Hakem Kursu'na katılacak.


Federasyondan yapılan açıklamaya göre; FIFA hakemlerinin katılacağı kursta çeşitli eğitimler verilecek ve atletik teste tabi tutulacaklar UEFA kursuna elit kategoride 17 farklı ülkeden 29 hakem, birinci kategoride 25 farklı ülkeden 36 hakem katılacak" ifadelerine yer vermişti.

MHK liste dışı bırakmıştı

Merkez Hakem Kurulu , Süper Lig kadrosunda yer alan 11, A klasmanında yer alan 5, VAR’dan 1 hakem ile yollarını ayırdığını açıklamıştı. Hakem Cüneyt Çakır’ın da bulunduğu ihraç listesinde, yine FIFA kokartlı hakemlerden Ali Palabıyık, Abdülkadir Bitigen ile birlikte, deneyimli Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy’un yanı sıra Bahattin Şimşek, Tugay Kaan Numanoğlu, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Burak Şeker de yer almıştı. Sezon bitmeden radikal değişime giden MHK’nin bu hamlesi tartışma yaratmıştı. Türk futbol tarihine 8 Mart kararları olarak geçen süreçte liste dışı bırakılan hakemlerle ilgili MHK'nın kararını Tahkim Kurulu bozmuş ve söz konusu hakemler sezon bitmeden tekrar görev almaya başlamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler