Aleksander Ceferin'den dev takımlara uyarı: Men edilirsiniz!

03.03.2022 - 19:15 | Son Güncellenme: 03.03.2022 - 21:35

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi’ni kurmaları halinde Barcelona, Real Madrid ve Juventus’un turnuvalardan men edileceğini açıkladı..

Aleksander Ceferin'den dev takımlara uyarı: Men edilirsiniz!

Geçtiğimiz sene belirli takımların olacağı Avrupa Süper Lig projesine UEFA VE FIFA'dan çok büyük tepkiler gelmiş ve projeye katılan takımlara yaptırım uygulanacağı açıklanmıştı.

Avrupa Süper Ligi yeniden gündemde

İngiliz basınında Telegraph'ta yer alan bir iddiaya göre Barcelona, Real Madrid ve Juventus Avrupa Süper Lig projesini bu hafta yeniden başlatmak istiyor. Ancak UEFA Başkanı Aleksander Ceferin bu turnuvaya karşı çıktıklarını söyledi. Yine Telegraph'a göre Avrupa Süper Ligi için konuşulan Manchester City, Liverpool, Chelsea, Manchester United, Arsenal ve Tottenham orada olmak istemiyor.
 

İlgini Çekebilir
FIFA ve UEFA'dan tarihi karar
Habere Git

La Liga Başkanı: "Angelli yalan söylüyor"

Londra'daki Futbol Endüstrisi Zirvesi'nde konu ile ilgili açıklama yapan La Liga Başkanı Javier Tebas, Juventus Başkanı Andrea Angelli'yi yalan söylemekle suçladı. Angelli, "Agnelli bunu açıklamak zorunda, eğer açıklayamazsa yalan söylüyor demektir." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden La Liga Başkanı Tebas, şu açıklamaları yaptı:

"Bir hafta önce üç takım Agnelli'nin evinde bir toplantı yaptı. Şimdi ise ligdeki takımların kalıcı olmayacağını, Real Madrid'in garanti yer istemediğini söylüyorlar. Bu doğru değil. İngiliz takımlarının bu ligin bir parçası olması çok zor. Avrupa'da iki kategorili bir düzen yaratıp, yerel ligleri ikinci kategoriye yerleştirmiş olacaklar."

"Küme düşen iki, üç takım olacak, ama Juventus, Barcelona, Real Madrid gibi demirbaşların ligden düşmesi çok zor. UEFA'yı ve Premier Lig'i kendilerine düşman ettiler. Bu organizasyonların büyümesi onların modeline uymuyor. Bunu biliyoruz, bu bilgiye sahibiz. İstediklerini söyleyebilirler, ama üzerinde çalıştıkları şey bu."

"Putin'den fazla yalan söylediklerini düşünüyorum"

Tebas, "Açıkçası yazılanları her okuduğumda, Putin'den fazla yalan söylediklerini düşünüyorum. Israrla bu projenin yerel ligleri etkilemeyeceğini söylüyorlar. Buna inanmak için aptal olmalıyız. Hepimiz bunun yerel liglere zarar vereceğini söylüyoruz. Bu aşağılayıcı ve küçük düşürücü. Futbola büyük zarar verecekler." dedi.

UEFA Başkanı'ndan açıklama

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin konu ile ilgili açıklama yaptı. Başkan, yeni proje hakkında net konuştu.

"Paralel evrende yaşıyor olmalılar"

Ceferin "Avrupa Süper Ligi'nde oynama kararı alan takımlar bizim turnuvalarımızda oynayamayacak. Geçen yıl, pandeminin ortasında Avrupa Süper Ligi adında anlamsız bir fikri hayata geçirdiler. Aynı fikri, şimdi de bir savaşın ortasında hayata geçireceklerini duyuyoruz. Bu kişiler, paralel evrende yaşıyor olmalılar." şeklinde konuştu.

Juventus'tan cevap

Juventus başkanı Andrea Agnelli, şu açıklamada bulundu: "Avrupa Süper Ligi, bir takımın değil 12 takımın ortak çalışması. 12 kulüp 120 sayfalık sözleşme imzaladı. Bu kulüplerin 11'i hala buna bağlı."

Senin için hazırladığımız haberler