UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde!

04.02.2019 - 08:49 | Son Güncellenme: 04.02.2019 - 11:49

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, UEFA yetkilileriyle UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde bir araya gelerek yapılacak projeleri anlatmıştı. Kritik Finansal Fair Play (FFP) toplantısının ardından UEFA'dan cevap geldi. Fenerbahçe FFP nedeniyle UEFA'dan ceza alacak mı? İşte detaylar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Camiaya Sesleniş programında UEFA'dan ceza almamak ve FFP standartlarını yakalamak adına Mart ayında bir destek kampanyası başlatılacağını açıkladı. 

Kampanya ile çalışmalar devam ederken, “birlikteyiz güçlüyüz” propagandası altında kulübün hesap numaraları verilerek, taraftarlardan destek isteneceği, ayrıca cep telefonu üzerinden mesajlarla da yardım isteneceği bildirildi. 

Ayrıca kongre üyelerinin aidatları da artırılacak. Bu arada yönetim, “HeForShe” hareketine destek için imza kampanyası başlatacak.

UEFA'dan yeşil ışık

UEFA, Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe heyetini olumlu karşıladı.

Daha önceki dönemlerde 2010-11 süreci nedeniyle sürekli davalık olunan Aziz Yıldırım yönetiminin aksine FFP müfettişleri Koç ve Fenerbahçe heyetine oldukça samimi yaklaştı.

"Çok olumlu geçti"

Aziz Yıldırım yönetimleri döneminde de bu toplantılarda yer alan Serdar Yıldız, Koç’a; “Geçmişte hep ters sorular soruluyordu. Hırpalıyorlardı. Negatif bir enerji vardı. Diyebilirim ki çok olumlu geçti” dedi. Koç aldığı bu geri dönüş sayesinde umutlarını artırdı.

Yeni tüzük

Fenerbahçe yönetimi yeni tüzük hazırlıyor. Mali anlamda kulübü düzlüğe çıkarmak isteyen Ali Koç yönetiminin üzerinde durduğu madde ise  mali yıl sonu tarihini Futbol Anonim Şirketi’nde olduğu gibi 31 Aralık olması.

Yönetime göre mali yıl sonu tarihi, 31 Mayıs’tan 31 Aralık’a çekildiği takdirde mali tablolar Mart sonu sonuçlanacak.

Yeni yönetimde Nisan’da göreve gelmesi halinde transfer sezonunun başladığı Haziran’a kadar zaman kazanacak.

Fotospor'un haberine göre Fenerbahçe’de Temmuz’da yapılan seçimler Nisan’da olacak.

Senin için hazırladığımız haberler