UEFA'dan Fenerbahçe'ye Vladimir Putin tezahüratı sebebiyle ne ceza gelir?

Feride Kara
28.07.2022 - 18:40 | Son Güncellenme: 28.07.2022 - 18:49

UEFA, Fenerbahçe taraftarının Dinamo Kiev maçında yaptığı Vladimir Putin tezahüratına soruşturma başlatırken Spor Hukukçusu Avukat Emin Özkurt ceza konusunda açıklama yaptı

UEFA'dan Fenerbahçe'ye Vladimir Putin tezahüratı sebebiyle ne ceza gelir?

AJANSSPOR HABER

Dinamo Kiev, Fenerbahçe deplasmanında 57. dakikada Vitali Buyalsky'nin golüyle 1-0 öne geçmesinin ardından sarı lacivertli takımın tribünlerinden 'Vladimir Putin' tezahüratı geldi. Bunun üzerine UEFA, Fenerbahçe taraftarlarının yaptığı "uygunsuz davranışlar" gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattığını açıkladı.

UEFA'nın Putin tezahüratı soruşturması

UEFA'nın başlattığı soruşturmanın ardından Fenerbahçe'nin nasıl bir ceza alacağı konusunda Deutsche Welle'ye Spor Hukukçusu Avukat Emin Özkurt açıklama yaptı.

 

Özkurt "Bu tür durumlar UEFA disiplin talimatının 16.maddesinin 2. paragrafının E bendi çerçevesinde ele alınır. Ve müsabakalarda spor etkinliğine uygun olmayan siyasi, ideolojik, dini, politik mesajlar içeren kelime nesne ve pankart kullanılmasının yasak olduğunun ihlali olarak görülebilir."

İlgini Çekebilir
UEFA'dan Fenerbahçe'ye Putin soruşturması
Habere Git

Fenerbahçe Avrupa'dan men edilebilir mi?

Avukat Emin Özkurt bu konuda ise "Bu tür ihlallerde UEFA'nın para cezası verdiğini görüyoruz. 17 Şubat 2022 tarihinde Marsilya ile Azerbaycan'ın Karabağ takımları karşılaştı. Konferans Ligi maçında Marsilya taraftarı Azerbaycan Ermenistan savaşı ile ilgili olarak Karabağ Ermenistan'ındır yazılı bir pankart açtı. Marsilya'ya bu pankarttan dolayı 20 bin Euro'luk bir ceza verilmişti." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler