UEFA'dan Fenerbahçe'ye ceza

Feride Kara
05.08.2022 - 19:46 | Son Güncellenme: 05.08.2022 - 23:42

UEFA Dinamo Kiev maçında yaşanan olaylar ve Vladimir Putin tezahüratı nedeniyle Fenerbahçe'ye verdiği cezayı resmi olarak açıkladı. İşte UEFA'nın kararı.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye ceza

UEFA, Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçındaki olaylar nedeniyle Fenerbahçe'ye, 50 bin Euro para cezası verdi. UEFA'nın diğer kararıysa  sarı lacivertlilerli takıma Avrupa maçlarında kısmi seyircisiz (en az 5.000 koltuk) oynama cezası oldu. Ancak Fenerbahçe'nin savunmasıyla bu ceza 2 yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Yani Fenerbahçe tribünleri, 2 yıl içinde benzer bir şekilde kurallara aykırı hareket ederse Putin tezahüratı nedeniyle verilen kısmi seyircisiz oynama cezasını da çekecek. 

Putin tezahüratı yapılmıştı

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki Dinamo Kiev maçında Sarı Lacivertli tribünlerin Putin lehine yaptığı tezahüratların ardından UEFA soruşturma başlattığını duyurmuştu.

İlgini Çekebilir
Ünlü oyuncularla Fenerbahçe'den yeni sezon videosu
Habere Git

Fenerbahçe'den ceza açıklaması

Fenerbahçemiz ile Dinamo Kiev arasında sahamızda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçı esnasında rakip takımın golünden sonra tribünlerimizin bir bölümünden duyulan; kulübümüzü temsil etmeyen ve kulübümüzün kurumsal duruşunu yansıtmayan bir söyleme karşı UEFA tarafından başlatılan soruşturmanın kararı açıklanmıştır.

Bu doğrultuda;

Sahaya yabancı madde atılması ve kışkırtıcı nitelikte bulunan tezahürat nedeniyle 50.000 Euro para cezası ile Kulübümüzün ev sahibi kulüp olarak oynayacağı bir sonraki müsabakada uygulanmak üzere en az 5000 koltuktan oluşan kısmi stadyum kapama cezası verilmiş olup, söz konusu kısmi stadyum kapama cezası bugünden geçerli olmak üzere 2 yıl süre 

Senin için hazırladığımız haberler