SON DAKİKA | UEFA, Yeni Finansal Fair Play Kuralını Açıkladı

Salim Manav
07.04.2022 - 15:44 | Son Güncellenme: 07.04.2022 - 16:45

Son dakika spor haberi: UEFA, FFP'de değişikliğe giderek, kulüplerin elde ettiği gelirlerin %70'ini harcayabileceğini açıkladı. Detaylar haberimizde...

SON DAKİKA | UEFA, Yeni Finansal Fair Play Kuralını Açıkladı

AJANSSPOR HABER

UEFA yeni FFP kuralını duyurdu. Buna göre kulüpler gelirlerinin yüzde 70'ini harcayabilecek.

İsviçre'nin Nyon kentinde biraraya gelen UEFA yetkilileri, Finansal Sürdürülebilirlik Düzenlenmesi'ni (FSD) kabul etti. Yeni kurala göre kulüpler gelirlerinin yüzde 70'ini harcayabilecek ve bu harcamaya maaşlar, transfer ve menajer ödemeleri dahil olacak. Yeni kural Haziran 2022'den itibaren geçerli olacak.

Ceferin: Finansal düzenlemeler amacına hizmet etti

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "UEFA'nın 2010'da uygulamaya koyduğu ilk finansal düzenlemeleri amacına hizmet etti. Avrupa futbolunun finansmanını uçurumun eşiğinden geri çektiler. UEFA, kulüplerin bu yeni zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmak için Avrupa futbolu genelindeki paydaşlarıyla birlikte çalıştı. Bu düzenlemeler futbolu korumamıza yardımcı olurken, rasyonel yatırımları teşvik edecek" dedi.

Haziran 2022'de yürürlüğe girecek

UEFA tarafından belirlenen yeni düzenleme Haziran 2022'den itibaren devreye girecek ve kulüplerin uyum sağlamaları için gerekli zamanı sağlamak için 3 yılda kademeli olarak tam anlamıyla uygulanacak.

Senin için hazırladığımız haberler