UEFA'dan flaş Nasri açıklaması! Doping...

12.01.2018 - 18:04 | Son Güncellenme: 12.01.2018 - 18:04

UEFA'dan flaş Nasri açıklaması! Doping...

UEFA’dan Samir Nasri’nin devam eden doping soruşturmasıyla ilgili önemli bir açıklama geldi.

Antalyaspor’un Fransız yıldızı 2017’nin başlarında Los Angeles’taki bir klinikte görüntülenmiş ve damardan ilaç aldığı tespit edilmişti. UEFA da bunun üzerine konuyla ilgili 6 Mart 2017’de bir soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmanın nedeni Dünya Anti Doping Kurumu WADA’nın kurallarına göre böyle bir tedavi yöntemi doping ihlali olarak sayılıyor. Nasri ise 21 Ocak 2017’de UEFA’ya başvurarak bunun tedavi edici bir uygulama olduğunu öne sürerek kendisine bir ayrıcalık tanınmasını talep etmişti.

7 Şubat’ta bu istek UEFA’nın ilgili kurumu tarafından reddedilirken Fransız oyuncu bu kararı Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşımıştı.

UEFA 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamayla Nasri’nin CAS’a yaptığı başvuruyu da değerlendirerek oyuncu hakkında soruşturmayı CAS sonucu açıklanana kadar durdurma kararı almıştı.

UEFA; doping soruşturmasına kaldığı yerden devam ediyor!

CAS, 15 Aralık 2017’de Nasri’nin itirazını reddederken UEFA bugün yaptığı açıklamada UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu’nun konuyla ilgili başlattığı soruşturmanın tekrar devam ettiği kaydedildi. UEFA spruşturmayla ilgili ekstra bir açıklama yapılmayacağını da ekledi.

Samir Nasri, sezon başında Manchester City'den bedelsiz olarak transfer edilmiş ve Fransız futbolcunun olası bir cezasında Antalyaspor’un tüm finansal haklarının korunacağı şekilde bir sözleşme yapılmıştı. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler