UEFA'dan yeni 5 oyuncu değişikliği kararı

25.09.2020 - 11:54 | Son Güncellenme: 25.09.2020 - 11:57

UEFA, 5 oyuncu değişikliği kararı hakkında yeni bir karar aldı. Bundan sonra kaç değişiklik yapılacak? 3 olan değişiklik hakkı değiştirildi. İşte detaylar...

UEFA'dan yeni 5 oyuncu değişikliği kararı

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

2019/20 sezonu sonunda IFAB tarafından geçici olarak tanınan 5 oyuncu değişikliği hakkını kendi karşılaşmalarında uygulayan UEFA, 2020/21 sezonunun başlamasıyla anlaşılmaz bir şekilde 3 oyuncu değişikliğine dönmüştü.

Tepkiler üzerine geri adım attılar

Uluslar Ligi ve Avrupa kupaları ön eleme maçlarında 3 oyuncu değişikliğine izin veren Avrupa futbolunun patronu, özellikle Joachim Löw başta olmak üzere çok sayıda teknik adamdan gelen tepkiler üzerine geri adım attı ve Budapeşte'de Süper Kupa karşılaşması öncesinde yapılan İcra Kurulu toplantısında 5 oyuncu değişikliğini yeniden uygulanması kararını aldı.

5 oyuncu değişikliği hakkı kararı

Bununla birlikte UEFA Uluslar Ligi, Avrupa Elemeleri Play-Off maçları,  UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi grup maçları ile UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçlarında takımlar 5 oyuncu değiştirebilecekler. Bayern Münih ile Sevilla arasında oynanan Süper Kupa karşılaşmasında da takımlara 5 oyuncu değişikliği hakkı tanındı.

Maç kadrosu 23’e çıkarıldı, toplantılar Nyon’da

Diğer yandan UEFA İcra Kurulu, UEFA müsabakalarında 18 olan maç kadrosu sayısını 23'e yükseltti. UEFA ayrıca dış ülkelerde yapılması planlanan tüm toplantıların gelecek 6 ay boyunca İsviçre Nyon'daki UEFA Merkezi’nde yapılması kararını aldı.

Senin için hazırladığımız haberler