Rıdvan Dilmen'in Yüzde Yüz Futbol'daki Antalyaspor Beşiktaş maçı yorumları

18.09.2021 - 20:08 | Son Güncellenme: 18.09.2021 - 21:39

Rıdvan Dilmen, TRT Spor’da Yüzde Yüz Futbol programında Antalyaspor Beşiktaş maçını değerlendirdi. İşte Dilmen'in Antalya Beşiktaş maçı yorumları...

Rıdvan Dilmen'in Yüzde Yüz Futbol'daki Antalyaspor Beşiktaş maçı yorumları

AJANSSPOR - HABER

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 5. haftasındaki Antalyaspor - Beşiktaş maçına dair değerlendirmelerde bulundu. 

'Sergen Yalçın çok sert bir rotasyon yaptı'

Akdeniz ekibi, ilk 45 dakika sonunda Haji Wright ve Veysel Sarı'nın attığı gollerle soyunma odasına 2-0 önde girdi. Dilmen, ilk yarıya dair şunları söyledi:

Sergen Hoca Malatya maçında rotasyon yapabilirdi. Öyle düşünmedi, biraz duygularına yenildi. Bugün çok sert bir rotasyon yaptı. Mehmet Topal sakatlandı. Necip’in de yaşı da belli, o da sakatlandı. 

- Mert Günok’un gollerde hatası yok. Birkaç tane iyi top çıkardı. Antalyaspor kalecisi dahil kendi yarı alanında rahat pas yapan bir takım. Hücum - pres yapabilecek oyuncular kullanabilirsiniz karşılarında. Gökhan ve Kenan hücum - pres yapmaz.

 

'UEFA’nın bir çözüm bulması lazım...'

- Önemli olan rotasyonun zamanlaması. Antalyaspor, rakibi uyutarak maçı tamamlayan bir takım. 

- Çarşamba çok yoğun bir maç oynadı ve Avrupa’nın en iyi takımlarından biri ile oynadı Beşiktaş. Yorucu bir maç oldu. UEFA’nın buna bir çözüm bulması lazım, hele pandemide 3 günde 1 maç oynatılmaz. 

 

'Sergen Yalçın devre arasına kadar İstanbul’daydı'

İkinci yarıda Beşiktaş, mütihiş bir geri dönüşe imza attı. Siyah - beyazlılar, arka arkaya bulduğu gollerle Antalya deplasmanından 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Dilmen, maçın ardından şunları söyledi:

- Sergen Yalçın’ın devre arasında maça dönmesi lazım dedik. Sergen Yalçın devre arasına kadar hala İstanbul’daydı. İkinci yarıda Antalya'ya geldi. 

- Mert Günok kararı yüzde yüz doğru ama geç karar. Malatya maçı ile başlaması lazımdı. Ersin’in de Malatya ve Dortmund karşısında çok iyi bir performansı vardı. Mert bugün iyi oynadı. Gollerde sıfır hatası vardı. Tecrübeli bir kaleci.

 

İlgini Çekebilir
Sağ beksiz, stopersiz Beşiktaş'tan muhteşem dönüş!
Habere Git

'Töre, Karaman ve Topal daha iyi hazırlanmalı'

- Necip sağ bek, N’Sakala’dan iyi oynamaz. Sol bekte de Rıdvan oynar. Mehmet Topal ilk resmi maçına çıktığı için fizik olarak hazır olma ihtimali yok. Montero da Antalyaspor’un oyununa göre savunma arkası toplarda sıkıntı. 

- Gökhan Töre, Kenan Karaman ve Mehmet Topal kendini daha iyi hazırlamalı. 

'Sergen Yalçın macera aramaz'

- Antalyaspor ikinci yarıda iki pas hatası yaptı ve bunlar gol oldu. Neden Antalyaspor pas hatası yaptı? Çünkü Beşiktaş’tan baskı yedi. 

- Sergen Yalçın yine rotasyon yapar ama tekrar böyle bir takımla çıkacağını sanmıyorum. Macera aramaz. 

 

İlgini Çekebilir
Sergen Yalçın: "Umarım bir daha böyle kaos ortamı yaşamayız"
Habere Git

'Biz yorulacağız, Batshuayi yorulmayacak'

- Sergen Yalçın Pjanic ve Josef’i çağırdı, pas yapmalarını istedi. Bu pas ‘Top bizde kalsın’ demek. 2-0’ken hücum, 2-2 iken pas istedi. Eforlu bir oyundan döndünüz, hafta içi maç yaptınız ve Antalyaspor kontraları değerlendirebilecek bir takım. 

- Biz yorulacağız, Batshuayi yorulmayacak anlaşılan. Kolay değil, sprint ile oynayan bir oyuncu. Onun da rotasyona ihtiyacı olacak. Sürekli skor tabelasını değiştirmek isteyen bir oyuncu saha içerisinde. 

 

 

İlgini Çekebilir
Michy Batshuayi, Antalyaspor'un hatasını affetmedi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler