UEFA'nın ilginç kuralı: Farioli'nin Nice'i ve Manchester United men edilebilir!

25.03.2024 - 16:45 | Son Güncellenme: 25.03.2024 - 17:19

Premier Lig ekiplerinden Manchester United ve Fransız ekibi Nice, önümüzdeki yıl Avrupa kupalarından men cezası almakla karşı karşıya. İşte detaylar...

UEFA'nın ilginç kuralı: Farioli'nin Nice'i ve Manchester United men edilebilir!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İngiliz basınından The Sun'da yer alan habere göre Manchester United, önümüzdeki yıl Avrupa'dan men cezası almakla karşı karşıya. İngiliz ekibinin azınlık hisselerinin sahibi olan Sir Jim Ratcliffe'in, Avrupa kupalarında mücadele etmesi muhtemel olan Nice'in de sahibinin olması cezayı getirebilir. İşte detaylar.

Aynı turnuvada 2 kulübe izin verilmiyor

UEFA kurallarına göre sahibi aynı olan iki kulüp, aynı organizasyonda mücadele edemiyor. Buna göre Sir Jim Ratcliffe'in sahibi olduğu Manchester United ve Nice, aynı organizasyonda yer alması halinde men cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

UEFA yetkilisinden cevap

The Sun, bir UEFA yetkilisine bu durumu sorduğunda şu cevabı aldığını iletiyor: "Manchester United ve Nice'in aynı müsabakada oynayamayacağı doğrudur. İki takım da farklı organizasyonlarda yer alabilir."

United Avrupa potasının dışında

Manchester United, şu anda Premier Lig'de 47 puanla 6. sırada ve Avrupa potasının dışında yer alıyor. Ligi ilk 4 içerisinde bitirmesi zor gözüken United, 5. olduğu takdirde Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanacak. Ancak Kırmızı-Şeytanlar'ı bekleyen tehlike Fransa'dan!

Farioli'nin Nice'i de men olabilir

Eski Alanyaspor teknik direktörü Francesco Farioli'nin çalıştırdığı Nice, Fransa Ligi'ne güçlü bir başlagıç yapmasının ardından düşüşe geçti. Uzun bir süre lider konumda olan Nice, son aylarda aldığı kötü sonuçların ardından 43 puanla ligde 5. sıraya kadar geriledi. Farioli'nin Nice'i, ligi 5. sırada tamamladığı takdirde ise Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanacak. Ancak Manchester United da Avrupa Ligi'ne katılırsa, UEFA bu iki takım arasındaki men kararını devreye sokabilir.

Senin için hazırladığımız haberler