UEFA'nın pençesinden Galatasaray'ı kurtardı sıra kayyumda!

17.05.2018 - 08:58 | Son Güncellenme: 17.05.2018 - 09:16

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara çözüm üretmeye devam ediyor.

Galatasaray’ın 5’nci yıl üst üste zarar açıklaması göz ardı edilse de Başkan Mustafa Cengiz yaptığı son açıklamada, ''Beni uyutmayan şeyler var. Seçimi falan düşünmüyorum. SPK ve UEFA süreciyle ilgileniyorum'' diyerek Kayyum tehlikesine dikkat çekti. SPK’nın olası bir Kayyum ataması kararına karşılık Cengiz’in krizi aşacak bir proje hazırladığı ve bir defaya mahsus kayyumun  ertelenmesi için SPK’ya başvuru yapacağı bildirildi. Cengiz’in Nyon’a gitmeden önce Ankara’da bu konuyu görüşeceği bildirildi.

Galatasaray'ın UEFA'dan alacağı cezanın maddeleri! 5 - 6 ve 7!

UEFA’dan Avrupa Kupaları’ndan men cezası beklemeyen Galatasaray’da beklenen karar Perşembe günü açıklanacak. Başkan Mustafa Cengiz karar açıklanacağı anda UEFA Genel Merkezi’nde olmayı tercih etti.

''Tabi ki bir yaptırım olacak'' diyen Mustafa Cengiz, FFP kurallarının 5-6 ve 7’nci maddeleri üzerinden bir yaptırım bekliyor.

O 3 madde ise;

5) UEFA müsabakalarından elde edilen gelirlerin alıkonulması: Fenerbahçe ve Bursaspor dahil pek çok takıma bu ceza uygulandı. Galatasaray’a bu cezanın uygulanması gündemde.

6) UEFA müsabakalarına yeni oyuncuların kaydettirilmesinin yasaklanması: Anlamı sattığın kadar oyuncu al. Galatasaray yönetiminin beklediği iki cezadan birisi bu. 

7) Kulübün, UEFA kulüp müsabakaları için A-listesi olarak  kaydettirilmiş oyuncuların sosyal haklar giderlerinin toplam masrafına finansal kısıtlamalar konulması dahil, UEFA müsabakalarında yer almak üzere kaydettireceği oyuncu sayısının sınırlanması: G.Saray yönetiminin beklediği bir başka ceza.

Mustafa Cengiz'in kuracağı Teknokent Galatasaray'ı birleştirecek

Galatasaray’da taraftarın başkanlığa devam etmesini istediği Mustafa Cengiz sürekli ''teknokent'' projesi üzerinde duruyor. Bu projenin en büyük özelliği;  kulübün adıyla özdeşleşen Galatasaray üniversitesini kulüp için harekete geçirmek. Galatasaray üniversitesinin yanında, araştırma kurumları ve Galatasaray işadamlarının sahibi olduğu sanayi kuruluşları aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmaları yapacak.

Galatasaray üniversitesi, Galatasaraylı işadamlarının sahibi olduğu şirketler, Türkiye ve dünya çapında yetenekli ve bilgili Galatasaraylı bilim adamları katma değerli ürünler ortaya çıkaracak, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirecek; akademik, ekonomik ve sosyal yapı bütünleşecek Galatasaray adı altında organize araştırma ve bir nevi iş merkezi olacak. (Fotospor)

Senin için hazırladığımız haberler