UEFA'ya ‘EURO 2020 finali Wembley’den alınsın’ çağrısı

26.06.2021 - 00:38 | Son Güncellenme: 26.06.2021 - 00:40

İtalya, İngiltere’deki Kovid-19’un Delta varyantı artışına dikkat çekerek EURO 2020’nin yarı final ve final maçlarının başka bir ülkeye alınmasını istedi.

UEFA'ya ‘EURO 2020 finali Wembley’den alınsın’ çağrısı

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda sıra son 16 turu maçlarına gelirken, gündemde İngiltere ile ilgili bir tartışma var. İngilizler dünyaca ünlü Wembley Stadı ile EURO 2020’nin yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yapacak.

İngiltere'de Delta varyantı korkutuyor

Ancak bu ülkede son günlerdeki Kovid-19’un yeni türü olan Delta varyantındaki yükseliş endişe yaratıyor. Bu konuda özellikle İtalyanlar tepkili. Son olarak İtalya Sağlık Bakanlığı devreye girdi ve yarı final ve finalin Wembley’den alınması gerektiğini açıkladı.    

İtalya Başbakanı Mario Draghi devrede 

Bu konuda hükümet olarak duyarlılık gösteren İtalyanların başbakanı Mario Draghi de UEFA’ya maçların İngiltere’den başka yere taşınması yönünde çağrı yaptı. 

UEFA'nın Wembley planında değişiklik yok

Ancak UEFA en son 3 gün önce paylaştığı açıklamada, “İngiltere Futbol Federasyonu ve İngiliz makamlarıyla Wembley'de oynanacak yarı final ve final maçları için yakından çalışıyoruz. Bu maçların yerinin değişmesiyle ilgili bir plan yok" ifadelerini kullanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler