Ufuk Sarıca: "Anadolu Efes’in bu sonucu hak ettiğini düşünüyorum"

18.05.2019 - 13:33 | Son Güncellenme: 18.05.2019 - 10:56

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'de Fenerbahçe Beko'yu eleyen Anadolu Efes adını finale yazdırdı. A Milli Basketbol Takımı başantrenörü Ufuk Sarıca mücadeleyi Milliyet'e değerlendirdi.

-Anadolu Efes’in finale yükselmesindeki en büyük etken neydi?

Öncelikle şunu söylemek istiyorum; iki tane Türk takımının Final-Four yarışında olması milli takım coachu olarak beni gururlandırıyor. Çok önemli bir geceydi. Bundan dolayı çok mutlu olduğumu söylemeliyim.

Anadolu Efes’in finale yükselmesindeki en büyük etken bireysel olarak Shane Larkin’in performansıydı. Oyun anlayışı olarak da ribauntlardaki üstünlüğü ve de toplamda kısa oyuncuların Fenerbahçe Beko kısalarına kurduğu üstünlüktü. Larkin müthiş bir performans sergiledi. Bunun yanında oyunun en önemli yerlerinde Micic ve Anderson’un oyuna ve skora verdikleri katkı finale çıkmadaki en büyük etkenlerden biri oldu.

-Bu seviyelerde savunma ve oyunu kontrol etmek daha önemli derler ama Ergin Ataman tempoyu yükseltip, rakibini de kendi oyununa ortak etti. Buna yorumunuz nedir?

Anadolu Efes’in butün sezon boyunca oynadığı oyun ve sahadaki tempo, artı üçlük isabetiyle oynadığı karakter bugün de sahadaydı. Dolayısıyla yüksek skor yaptılar. Yine istedikleri gibi yarı final maçında üçlükten çok yüksek isabet buldular. Ama burada tabiki Ergin Ataman’ı tebrik etmek lazım. Bütün sezon kazanmak için ne yaptıysa yarı final maçında da aynı şeyi uyguladı. Buralarda tabiiki bir coachun takımının potasinyeli ve gücünü bilerek yer alması en büyük doğruydu.

Fenerbahçe Beko skor bulamadığı günde rakibini 60’lı skorlarda tutup kazanmasını bilen bir takım ama bugün defans kısmında istedikleri sonuca ulaşamadı. Efes’in kısalarını durduramadılar...

-Fenerbahçe’nin uzun süre tam kadro oynamamasının sıkıntısı sizce de hissedildi mi?

Elbette hissedildi. Böyle süreçlerden önce çok sayıda sakat oyuncuya sahip olmak elbette bir takımın kimyasını ve düzenini bozuyor. Her ne kadar Kalinic’in ve Vesely’nin sahada olması, sakatlıklarından kurtulması önemli olsa da takım olarak iyi bir düzeyde buraya gelmedikleri kesin... Fenerbahçe Beko’nun oyuncularının çok daha fazla Final-Four tecrübesi var. Buna rağmen Efes maça damgasını vurdu.

-Efes’in bu ritmi sizce şampiyonluk için de yeterli olabilir mi?

Neden yeterli olmasın. Bugün yıllardır üst üste Final-Four oynayıp kadrosunu muhafaza eden Fenerbahçe Beko’yu yendiler. Eurolegue’i de aynı şekilde ilk dördün içinde bitirdiler. Yarın da kazanmamaları için hiçbir sebep yok. Umarım Türk basketbolu adına Fenerbahçe’nin ardından Anadolu Efes’in de Euroleague şampiyonluğunu kazandığını görürüz. Yıllardır bu seviye için yatırım yapan Anadolu Efes’in bu sonucu hak ettiğini düşünüyorum.

Her iki takımımızı da buralara gelip Türk basketbolunu temsil ettikleri için kutluyorum. Fenerbahçe Beko’yu üst üste Final-Four da görmekten dolayı ve bu istikrarı sağladıkları için tebrik ediyorum. Bu çok önemli başarı. Aynı şekilde Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes’i Final-Four oynadığı için kutluyorum. Ve şampiyonluk için de onlara başarılar diliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler