Milli takımda şok ayrılık! Larkin krizi iddiası...

20.11.2020 - 13:14 | Son Güncellenme: 20.11.2020 - 15:52

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan flaş bir karar geldi. Buna göre A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca'nın görevine son verildi. Shane Larkin'in kadroya almak istemediği için mi yollar ayrıldı? Yerine kim gelecek? İşte detaylar...

Milli takımda şok ayrılık! Larkin krizi iddiası...

TBF, 19 Ocak 2017'den bu yana A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Başantrenörlüğü görevini üstlenen Ufuk Sarıca'nın görevine son verdi.

Basketbol camiasında şok etkisi yapan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Sayın Ufuk Sarıca ile birlikteliğimiz sona erdirilmiştir.

Ufuk Sarıca ve bu görev süresince her türlü desteği veren Pınar Karşıyaka Spor Kulübü'ne teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Krizin nedeni Larkin mi?

Basketfaul'ün haberine göre bu ayrılığın nedeni Ufuk Sarıca'nın Türk vatandaşlığına geçen Shane Larkin'i kadroya almak istememesi. 

Orhun Ene sesleri!

Ufuk Sarıca'nın yerine Orhun Ene'nin getirileceği konuşuluyor.

Orhun Ene de geçen ay TOFAŞ ile yollarını ayırmıştı.

Orhun Ene ile anlaşılamazsa diğer adaylar Oktay Mahmuti ve Erturğul Erdoğan.

"Larkin ile alakası yok"

Öte yandan Fanatik Gazetesi'nden Gökhan German, Ufuk Sarıca'nın ayrılığının Shane Larkin ile alakası olmadığını belirtti.

German, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ufuk Sarıca'nın ayrılmasının Shane Larkin ile alakası yok. Sarıca, Ergin Ataman'la da görüşüp Larkin, Sertaç, Doğuş, Tolga ve Buğrahan'ı kadroya alma konusunda anlaşıyor. Efes'ten izin çıkıyor. Ama TBF yönetimi Tolga'nın takımda olmasını istemiyor. Yani kadroya müdahele ediliyor. Yani dün gece ve bu sabah Ufuk Sarıca kadroyu açıklamak için tüm çalışmaları yapıyor. Hiçbir sorun yok ama bir anda Sarıca ile yollar ayrılıyor. Hem de maçlara üç beş gün kala. Olacak şey değil. Koskoca yaz geçti. Memnun değilseniz o zaman değişikliğe gidersiniz. Bu saatte olmaz." ifadelerini kullandı.  

Senin için hazırladığımız haberler